Το ότι ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά και πήρε αυτό που ήθελε (3-1) στο γήπεδο της ΑΕΚ, σε κατάσταση «do or die», δείχνει ακριβώς το μέταλλο αυτής της ομάδας. Το λόγο για τον οποίο έκαναν λάθος όσοι βιάστηκαν κάποια στιγμή να μιλήσουν για χαμένη σεζόν. Μην υποτιμάς την καρδιά του πρωταθλητή…

Πρώτη φετινή νίκη σε ντέρμπι, πρώτη ομάδα που νικάει στην Opap Arena, οι Πειραιώτες φώναξαν «παρών» στο πιο κρίσιμο σημείο – μέχρι το επόμενο. Αξίζει πολλά μπράβο ο Μίτσελ για τον τρόπο που διάβασε το παιχνίδι. Πώς έστησε τακτικά την 11άδα του, την εντολή που τους έδωσε να χτυπήσουν στους χώρους. Η ατομική ποιότητα έκανε τα υπόλοιπα, μαζί η αποτελεσματικότητα.

Ο Ολυμπιακός ξανά στο παιχνίδι – αν και ίσως δεν είχε «φύγει» ποτέ

Βοήθησε και η τύχη; Και αυτή. Ευνοεί τον ικανό, τον τολμηρό. Τρία γκολ σε λιγότερο από 20 λεπτά πάντως δεν έχουν τίποτα τυχαίο. Δείχνουν πολλά σε όποιον έχει ανοιχτά μάτια και αυτιά, να δει να ακούσει. Ο Ολυμπιακός είναι ξανά στο παιχνίδι του τίτλου. Είναι βέβαια ένα βάσιμο ερώτημα αν έπαψε ποτέ να είναι πραγματικά…

Το ότι καταφέρνει να είναι σε αυτή τη θέση ενώ νωρίτερα στη σεζόν έχει κάνει μεγάλα λάθη, φανερώνει πως οι βάσεις στο κλαμπ είναι πολύ γερές. Πως ως οργανισμός έχει συνηθίσει τόσο πολύ τον πρωταθλητισμό ώστε μισή ευκαιρία να βρει να επιστρέψει, την αξιοποιεί.

Μπορεί σε τελική ανάλυση να μην τα καταφέρει και τα λάθη στον αρχικό προγραμματισμό να αποδειχθούν πιο ισχυρά στη σούμα. Όμως και το μόνο που το γύρισε στο -5 από τον προπορευόμενο Παναθηναϊκό και στο -3 από την «Ένωση» εν όψει πλέι οφ είναι πολύ σημαντικό πράγμα.

Ο μόνος τρόπος για την ΑΕΚ να έχει κερδίσει… χάνοντας

Η ΑΕΚ πάλι, κάποια στιγμή θα έχανε και στην Opap Arena. Σίγουρα υπήρχαν πολύ «καλύτερα» ματς για να συμβεί αυτό (ας μας επιτραπεί να το θέσουμε έτσι), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πεταχτεί η δουλειά που έγινε όλο αυτόν τον καιρό.

Η Ένωση ήταν άτυχη και επιπόλαιη, έπαθε ένα μπλακ άουτ του είδους «πώς έγινε αυτό ρε παιδιά» – μια σκοτεινή εξαίρεση τις φωτεινές μέρες του Ματίας Αλμέιδα. Αλλά ακριβώς η παρουσία του Αργεντινού τεχνικού προβάλει ως η μεγαλύτερη εγγύηση πως αυτή η ήττα δεν θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από όσες πρέπει.

Ότι, αντίθετα, θα αποτελέσει ένα μάθημα για την ομάδα ώστε να μπει ακόμα πιο δυνατή στα πλέι οφ. Οι ήττες αν τις χρησιμοποιήσεις σωστά μπορεί σου κάνουν μεγάλο καλό. Κι ας μη φαίνεται αυτό όταν ακόμα το συναίσθημα «καίει».

Photo Credits: Eurokinissi