Δεν γινόταν να το χάσει. Δεν ήταν δυνατόν. Ήταν ασύγκριτα καλύτερος, είχε και την ασύγκριτη συμπαράσταση του κόσμου, που γέμισε το ΣΕΦ από άκρη σε άκρη. Ο Ολυμπιακός νίκησε και στο δεύτερο τελικό την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 3-0 σετ (25-16, 25-21, 25-16) και κατέκτησε τον τίτλο στο CEV Challenge Cup του βόλεϊ ανδρών.

Φτάνοντας έτσι για τρίτη φορά στην ιστορία του στην κορυφή μίας ευρωπαϊκή διοργάνωσης. Μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1996 και το Top Teams Cup το 2005.  Πλέον ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει 14 ευρωπαϊκές κούπες με τις 4 να έχουν κατακτηθεί στο βόλεϊ (άνδρες-γυναίκες) και τις 10 στο πόλο (άνδρες γυναίκες).

Ο Ολυμπιακός σάρωσε μόλις άφησε πίσω του το αρχικό άγχος – Οι επόμενοι στόχοι

Ξεπερνώντας την αρχική νευρικότητα, οι παίκτες του Αλμπέρτο Τζουλιάνι έκαναν επίδειξη δύναμης και συνέχισαν στο ίδιο δρόμο που είχαν φέρει τα πράγματα μετά τη νίκη τους μέσα στο Ισραήλ. Δεν άφησαν το βάρος της ταμπέλας του φαβορί να τους λυγίσει, ίσα ίσα υπηρέτησαν στο ακέραιο αυτό το χαρακτηρισμό. Μια μεγάλη στιγμή για τους Πειραιώτες, αλλά και όλο το ελληνικό βόλεϊ.

Το γλέντι θα κρατήσει για λίγο ακόμα για τους «ερυθρολεύκους» (κι έτσι πρέπει, ας το χαρούν, το αξίζουν!) και μετά θα επιστρέψουν στη δουλειά, καθώς η σεζόν έχει ακόμα «ψωμάκι» και στόχους δυνατούς. Αρχικά το Λιγκ Καπ κόντρα στον Παναθηναϊκό και εν συνεχεία το Final Four του Κυπέλλου και τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.