Ήρθε η ώρα η Ρωσία να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεων της. Κι αν ο ίδιος ο Putin δεν ιδρώνει ιδιαίτερα, τότε ίσως ιδρώσει από την πίεση που θα του κάνουν οι Ρώσοι επιχειρηματίες των οποίων τα συμφέροντα θα πληγούν. Όχι μόνο από τις κυρώσεις της Δύσης σε τραπεζικό επίπεδο και σε επίπεδο συνδιαλλαγών στις μεγάλες αγορές, αλλά και στο επίπεδο του αθλητισμού,  με τις UEFA και FIFA να συνεδριάζουν τις τελευταίες ώρες για να παρθούν αποφάσεις.

Ήδη, ο τελικός του Champions League που είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Αγία Πετρούπολη, θα αλλάξει έδρα. Από τις αρχές της εβδομάδας συζητείτο αυτό το ενδεχόμενο, όμως στην UEFA ήλπιζαν ότι δεν θα υπάρξει εισβολή και δε θα χρειαστεί να καταφύγουν σε αυτή την επιλογή. Όμως ο Vladimir Putin δεν τους αφήνει περιθώριο, καθώς ο φίλαθλος κόσμος θα στρεφόταν εναντίον τους και δεν έχουν αυτό το περιθώριο σε μια εποχή που καραδοκεί πάντοτε η European Super League.

Εκτός από το συλλογικό ποδόσφαιρο, προβλήματα υπάρχουν και σε εθνικό επίπεδο. Κι αυτό γιατί η UEFA είχε ορίσει τη Μόσχα ως χώρα διεξαγωγής του ενός Final-4 για τα μπαράζ των προκριματικών του Μουντιάλ στο Κατάρ. Εκεί θα συμμετείχαν η Ρωσία και οι Πολωνία-Σουηδία-Τσεχία. Οι αναμετρήσεις είχαν προγραμματιστεί αρχικά να γίνουν στις 24 και στις 29 Μαρτίου στην Μόσχα, με τους δύο ημιτελικούς (Ρωσία-Πολωνία, Σουηδία-Τσεχία, αλλά και τον τελικό), ωστόσο οι εξελίξεις καθιστούν το σενάριο ανέφικτο, μετά και την κοινή επιστολή που έστειλαν οι 3 ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες στην αρμόδια αρχή για άρνηση τους να μεταβούν στη Μόσχα.

7 νεκροί από πυραύλους στο Κίεβο – Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Τσερνόμπιλ

Τέλος, κι ίσως ακόμα πιο σημαντικό, η Ζαλγκίρις Κάουνας κάνει μια κίνηση που μπορεί να τινάξει τη Euroleague στον αέρα. Η λιθουανική ομάδα, της οποίας η χώρα βρίσκεται κοντά στις εξελίξεις και μέσω αυτής έχουν πάει στην Ουκρανία στρατεύματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε πως θα μποϋκοτάρει τους αγώνες της ενάντια στις ρώσικες ομάδες, δηλαδή την Ούνικς Καζάν, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Μάλιστα, θα γίνει έκτακτο συμβούλιο στη λίγκα όπου θα πέσει ως πρόταση να πράξουν το ίδιο και οι υπόλοιπες ομάδες.

Η Μπαρτσελόνα, που είχε προγραμματιστεί να πετάξει σήμερα για τη Ρωσία για να παίξει αύριο με τη Ζενίτ Αγίας Πετρόπουλος και την Κυριακή με την ΤΣΣΚΑ για εξ αναβολής αγώνα, αποφάσισε από το αεροδρόμιο να μην μπει στο αεροπλάνο, μετά από συζήτηση των παικτών και του προπονητικού επιτελείου. Η Μπάγερν που θα έπαιζε σήμερα με την ΤΣΣΚΑ στο Μόναχο, ζήτησε αναβολή του αγώνα και περιμένει, αλλά σίγουρα δεν θα υπάρξει μετάδοση από τη βαυαρική τηλεόραση.