Η 20χρονη Μάρτα Κόστιουκ, Νο52 στην παγκόσμια κατάταξη, πανηγύρισε το τρόπαιο στο τουρνουά ΑΤΧ Open (της κατηγορίας WTA 250) με αντίπαλο τη Βαρβάρα Γκράτσεβα (Νο88 στον κόσμο).

Μόλις πήρε τον τελευταίο της πόντο, έπεσε στο έδαφος για να πανηγυρίσει. Όταν σηκώθηκε όμως δεν πήγε να χαιρετήσει την αντίπαλό της όπως συνηθίζεται στους αγώνες τένις όταν ολοκληρώνονται.

Η Γκράτσεβα αποχώρησε για τα αποδυτήρια, ενώ στις δηλώσεις της η Κόστιουκ αφιέρωσε το τρόπαιο στα θύματα της ρωσικής εισβολής. «Θέλω να αφιερώσω αυτόν τον τίτλο στην Ουκρανία και σε όλους τους ανθρώπους που πολεμούν και πεθαίνουν αυτήν την στιγμή. Προφανώς, αυτή είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εμένα» τόνισε η 20χρονη τενίστρια.

Να τονίσουμε πάντως πως πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι δύο τενίστριες είχαν θερμό εναγκαλισμό σε παλαιότερο μεταξύ τους παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια του αυστραλιανού Open τον Ιανουάριο του 2023, ξεκαθάρισε ότι δεν θα έχει καμία χειραψία με αθλήτριες από Ρωσία και Λευκορωσία όσο διαρκεί ο πόλεμος στη χώρα της.