Ακόμα μια διάκριση μετράει η Εθνική Ομάδα Πόλο ανδρών, που μετά τον περσινό θρίαμβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταφέρνει και κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Αποτελεί το 3ο χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στα παγκόσμια πρωταθλήματα, μετά το Μόντρεαλ, το 2005, και το Καζάν, το 2015.

Παρότι όλοι είχαν βλέψεις για τελικό, η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει την Ιταλία στα ημιτελικά, χάνοντας την ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αν και με μόλις έντεκα παίκτες και με μια άδικη διαιτησία, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει, κερδίζοντας τον «μικρό τελικό».

Επικράτησε 9-7 της Κροατίας, με τον Κώστα Κάκαρη να σκοράρει τρία γκολ και τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Τζωρτζάτο να τα δίνει όλα, μετρώντας 16 αποκρούσεις σε 23 σουτ. Τα οκτάλεπτα είχαν ως εξής: 1-0, 4-3, 3-2, 1-2.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που η εθνική ομάδα ανδρών κατακτά δεύτερο σερί μετάλλιο σε παγκόσμια διοργάνωση. Προηγουμένως η Εθνική Πόλο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, γεμίζοντας μας με προσδοκίες για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ, στο τέλος του Αυγούστου.

«Εγω πριν 20 χρόνια είχα βουτήξει στην ίδια πισίνα πρώτη φορά με τον Ολυμπιακό. Σήμερα δεν ήταν χρυσό, αλλά ήταν ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Συνήθως χαίρεται ο πρώτος και ο τρίτος. Ο δεύτερος είναι λίγο στενοχωρημένος. Η πορεία μας στο τουρνουά από το πρώτο ως το τελευταίο ματς, με εξαίρεση τον ημιτελικό με την Ιταλία, ήταν πάρα πολύ καλή. Τον ημιτελικό αν τον ξαναπαίζαμε θα τον κερδίζαμε» είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος.

«Σήμερα ήμασταν ξεκάθαρα καλύτερη ομάδα. συγκεντρωμένοι , με τρομερή άμυνα. Να πω και ένα μπράβο στον Τζωρτζάτο που στο πιο κρίσιμο ματς έκανε μεγάλο παιχνίδι. Δεν συνηθίζω να λέω μπράβο ατομικά, αλλά είχε μία δύσκολη αποστολή και τα κατάφερε πολύ καλά. Ο τερματοφύλακας μπορεί να κάνει την διαφορά σε μία ομάδα. Αλλά είχαμε και μπροστά τις λύσεις και κρατήσαμε σταθερά την διαφορά στα 2 με 3 γκολ σε όλο το ματς. Κάναμε έναν τέλειο μικρό τελικό και φεύγουμε χαρούμενοι. Φτάσαμε λαβωμένοι στα ημιτελικά, όμως το λαβωμένο λιοντάρι μερικές φορές βρυχάται πιο δυνατά».

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Τσιτσιπάς και Κύργιος μετέτρεψαν σε «τσίρκο» το Wimbledon: «Τον σημάδευα με την μπάλα» – Ποιος έκανε bullying τελικά

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μιλάει «εκ μέρους όλων των πατεράδων» για τις εξωφρενικές τιμές στα καταστήματα παιχνιδιών

Νικ Κύργιος, το «κακό» παιδί: Έφτυσε οπαδό, ειρωνεύτηκε κριτή και έτρωγε σούσι στη συνέντευξη Τύπου