Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από το τραγικό περιστατικό και τον θανατηφόρο τραυματισμό που είχε παίκτης χόκεϊ, όταν αντίπαλός του σχεδόν τον αποκεφάλισε χτυπώντας τον στον λαιμό με το παγοπέδιλο. Το βίντεο με τον Άνταμ Τζόνσον να προσπαθεί να σταθεί όρθιος ενώ έχανε μεγάλη ποσότητα αίματος και την κατάρρευσή του δευτερόλεπτα αργότερα, είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.

Οι Sheffield Steelers, ομάδα του Ματ Πέτγκρεϊβ που άθελά του προκάλεσε τον θανατηφόρο τραυματισμό του Άνταμ, αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στο γήπεδό τους μετά το περιστατικό και όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, ο μοιραίος παίκτης αποθεώθηκε.

Πριν ξεκινήσει ο αγώνας, οι φίλοι της ομάδας απέτισαν φόρο τιμής στον Άνταμς κάνοντας standing ovation και στη συνέχεια καταχειροκρότησαν τον Πέτγκρεϊβ, όταν εμφανίστηκε η εικόνα του στα μάτριξ.

Ο «δράστης» φέρεται να είναι συντετριμμένος με την απώλεια του αντιπάλου του, ωστόσο στέκονται στο πλευρό του και οι συμπαίκτες του Άνταμ που επιβεβαιώνουν ότι το χτύπημα ήταν εντελώς ακούσιο.

«Στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό του Ματ Πέτγκρέϊβ. Το μίσος που δέχεται ο Ματ είναι τρομερό και εντελώς αδικαιολόγητο. Ήμουν πολύ κοντά στο ατύχημα, είδα και τους δύο παίκτες να κινούνται γρήγορα. Το ακούσιο κούμπωμα του ποδιού του παίκτη των Πάνθερς από τον παίκτη της Σέφιλντ προκάλεσε την τούμπα. Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι οι ενέργειές του ήταν ακούσιες και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο κάνει λάθος. Ας ενωθούμε και ας μην διαδίδουμε αδικαιολόγητο μίσος σε κάποιον που χρειάζεται την υποστήριξή μας», έγραψε ένας από τους συμπαίκτες του θύματος στο Twitter.