Τα όσα εξευτελιστικά έζησε η ίδια και οι συμπαίκτριές της πριν από 12 χρόνια και συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών του 2011 στη Γερμανία όταν τους ζήτησαν να μείνουν ολόγυμνες, περιέγραψε η αρχηγός της Εθνικής Σουηδίας Νίλα Φίσερ.

Στο βιβλίο της με τίτλο «I Didn’t Even Say Half Of It», η Φίσερ αποκαλύπτει ότι η εξέτασε έγινε από γυναίκα φυσιοθεραπεύτρια μετά από καταγγελίες της Νιγηρίας, της Νότιας Αφρικής και της Γκάνας που αφορούσαν ισχυρισμούς ότι στην ομάδα της Ισημερινής Γουινέας συμμετείχαν και άνδρες.

«Μας είπαν ότι δεν πρέπει να ξυριστούμε ”εκεί κάτω” τις επόμενες ημέρες και ότι θα δείξουμε τα γενετικά μας όργανα στον γιατρό», έγραψε η Φίσερ. «Καμία από μας δεν κατάλαβε το λόγο για το ξύρισμα, αλλά κάναμε ό,τι μας είπαν και μετά αναρωτηθήκαμε ”πώς φτάσαμε εδω;”. Γιατί είμαστε αναγκασμένες να το κάνουμε αυτό τώρα, μήπως έπρεπε να αρνηθούμε;», γράφει η Φίσερ και συνεχίζει:

«Ταυτόχρονα, καμία δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο την ευκαιρία να παίξει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Απλά πρέπει να κάνουμε αυτη τη μ*α, άσχετα με το πόσο άρρωστο και εξευτελιστικό ήταν».

Μιλώντας στη μεγάλη αθλητική εφημερίδα της Σουηδίας Aftonbladet, η Φίσερ ανέλυσε την εξευτελιστική διαδικασία.

«Καταλαβαίνω τι πρέπει να κάνω και κατεβάζω γρήγορα το παντελόνι της προπόνησης και το εσώρουχό μου ταυτόχρονα. Η φυσιοθεραπεύτρια γνέφει ”ναι” και στη συνέχεια κοιτάζει τον γιατρό που στέκεται με την πλάτη στην πόρτα μου. Κάνει μια σημείωση και προχωράει στο διάδρομο για να χτυπήσει την επόμενη πόρτα.

«Όταν όλες οι παίκτριες στην ομάδα μας ελέχθησαν, δηλαδή είχαν εκθέσει τον κόλπο τους, ο γιατρός της ομάδας μας μπόρεσε να υπογράψει ότι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Σουηδίας αποτελείται μόνο από γυναίκες».