Το να μένει ελεύθερος ο MVP του προηγούμενου Ευρωμπάσκετ είναι κατανοητό πως δεν είναι μια… λεπτομέρεια. Ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ (θα) είναι ένας περιζήτητος free agent. Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις ομάδες που έχουν ψηλά στη λίστα τους το όνομα του 29χρονου σέντερ.

Ο Ισπανός μπασκετμπολίστας έμεινε ελεύθερος τελικά από τους Νιου Όρλεανς Πέλικανς, καθώς αυτοί πήραν την απόφαση να μην ενεργοποιήσουν την οψιόν, ύψους 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Ιδανικά ο Ερνανγκόμεθ θα ήθελε να συνεχίσει στο ΝΒΑ. Αλλά αν δεν βρει κάτι που να τον καλύπτει αγωνιστικά και οικονομικά, τότε η επιστροφή στην Ευρώπη θα είναι μονόδρομος.

Ερνανγκόμεθ, για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο

Εδώ έρχεται το «τριφύλλι» που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο πλαίσιο του δυναμικού comeback που επιχειρεί – κάτι που μαρτυρά και η απόκτηση του Ματίας Λεσόρ. Πρέπει βέβαια να κινηθεί γρήγορα, καθώς όπως είναι λογικό υπάρχει αυξημένος ανταγωνισμός. Η Φενερμπαχτσέ, για παράδειγμα, έχει ήδη κάνει άμεση κρούση στον Ερνανγκόμεθ.

Να σημειώσουμε πως ο Ισπανός σέντερ παίζει από το 2016 στο ΝΒΑ, έχοντας αγωνιστεί κατά σειρά σε Νιου Γιορκ Νικς (2016-18), τους Σάρλοτ Χόρνετς (2018-20) και Νιου Όρλινς Πέλικανς (2020-23).