Έμειναν μόνοι τους στην «κούρσα», με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, μετά τις χθεσινές τους ήττες, να δίνουν τον δικό τους αγώνα για ένα καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το πρώτο μισό των play offs ολοκληρώθηκε και βρήκε τον Παναθηναϊκό να παραμένει στην κορυφή όντας σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ ενώ η κούρσα του τίτλου μετατράπηκε πλέον από κούρσα για τέσσερις, όπως ήταν όταν αυτά ξεκίνησαν, στην απόλυτη μονομαχία των δύο. Οι «πράσινοι» και οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν τεράστιες νίκες την Κυριακή (23/04) σε Τούμπα και Καραϊσκάκη επικρατώντας με 2-1 και 3-1 αντίστοιχα του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού και συνέχισαν έτσι να κονταροχτυπιούνται για την πρωτιά.

Την ίδια στιγμή οι δύο ηττημένοι των ντέρμπι αυτών έμειναν οριστικά εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος και το μόνο που μένει πλέον είναι ο μεταξύ τους ανταγωνισμός για το καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο που μπορούν να διεκδικήσουν βελτιώνοντας έτσι τις συνθήκες προετοιμασίας τους το καλοκαίρι.

Η βαθμολογία των play offs μετά το πέρας των πέντε πρώτων αγωνιστικών:

  • Παναθηναϊκός 72
  • ΑΕΚ 72
  • Ολυμπιακός 63
  • ΠΑΟΚ 60
  • Άρης 44
  • Βόλος 40

Το πρόγραμμα των play offs της Superleague για τις εναπομείνασες αγωνιστικές συνολικά, αλλά και για κάθε ομάδα ξεχωριστά.

6η Αγωνιστική (26 Απριλίου)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Αρης-Ολυμπιακός

Βόλος-Παναθηναϊκός

7η Αγωνιστική (30 Απριλίου)

Ολυμπιακός-Βόλος

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

ΠΑΟΚ-Αρης

8η Αγωνιστική (3 Μαΐου)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Αρης-Βόλος

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

9η Αγωνιστική (7 Μαΐου)

Αρης-ΑΕΚ

Βόλος-ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

10η Αγωνιστική (14 Μαΐου)

ΑΕΚ-Βόλος

Παναθηναϊκός-Αρης

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός