Σε ένα ματς όπου η ΑΕΚ κυριάρχησε για 60 λεπτά, παρά το ότι αναγκάστηκε να παρατάξει μια εντεκάδα διαφορετική από το αρχικό πλάνο λόγω προβλημάτων υγείας και παρά το ότι έχασε το ένα και μοναδικό δεξί της μπακ, ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του και να παραμείνει μισό βήμα μπροστά στην κατάκτηση του τίτλου.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κλήθηκε να παίξει χωρίς τον Πινέδα και τον Σιμάνσκι, με τον Γαλανόπουλο βασικό, όμως το παιχνίδι της ΑΕΚ δεν αλλοιώθηκε ούτε στο ελάχιστο. Αναπτυσσόταν με διαστημική για τα ελληνικά δεδομένα ταχύτητα και ακρίβεια, έβγαζε φάσεις και οδηγούσε τους Πράσινους σε λάθη και κακές επιλογές. Ή και σε ακατανόητες, όπως οι καθυστερημένες απομακρύνσεις της μπάλας ή οι απομακρύνσεις που με το ζόρι περνούσαν τη γραμμή της περιοχής και έδιναν ευκαιρία στους παίκτες της ΑΕΚ να απειλήσουν.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε δύο δοκάρια – το πρώτο ενδεχομένως προέρχεται από οφσάιντ του Λιβάι Γκαρσία – είχε ένα σουτ του Ελίασον ως συνέχεια του δεύτερου δοκαριού που ήταν χλιαρό και επέτρεψε στον Μπρινιόλι να αποκρούσει, είχε γενικώς φάσεις. Αντιθέτως, ο ΠΑΟ είχε μια ευκαιρία, αυτή την κεφαλιά του Σπόραρ από τα 2 μέτρα που η μπάλα πήγε πάνω στον Αθανασιάδη.

Το σκηνικό στο 2ο ημίχρονο δεν άλλαξε μέχρι το 60-65, με τον Λιβάι Γκαρσία να είναι ασταμάτητος, να προκαλεί πολλά προβλήματα με τις κινήσεις του και να προσφέρει πεδίο δόξης σε Τσούμπερ, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα, οι οποίοι δεν μετουσίωσαν σε καλά τελειώματα και σε γκολ τις ευκαιρίες τους.

Κάπου εκεί, με τις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς που ως τότε είχε κάνει κακό κοουτσάρισμα και λανθασμένες αλλαγές, επανέφερε έναν λογικό σχηματισμό για τους γηπεδούχους που κατάφεραν να μη φάνε άλλες φάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ματς που έληξε με 22 ενέργειες μες στην περιοχή των Πρασίνων από την ΑΕΚ, με τον ΠΑΟ να έχει μόλις 5, δείχνει και τη διαφορά βάθους ρόστερ και ποιότητας προπονητικού σχεδίου που έχουν οι δύο ομάδες. Μια διαφορά όμως που δεν αποτυπώνεται ούτε στο αποτέλεσμα, ούτε στη βαθμολογία, με τον ΠΑΟ να έχει το προβάδισμα κατάκτησης εφόσον φέρει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα με την ΑΕΚ.