«Όταν αποσυρθεί ο Πάου Γκασόλ, η φανέλα του θα τοποθετηθεί δίπλα στη δική μου στην οροφή. Πραγματικά ανυπομονώ για τη στιγμή που θα κάνει την ομιλία του στο κέντρο του γηπέδου μπροστά σε όλους αυτούς τους θεατές που τον έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια. Θα είναι μία υπέροχη βραδιά».

Είχε σχεδόν σε όλα δίκιο ο Κόμπι Μπράιαντ όταν τα έλεγε αυτά το 2018. Εκτός από το πιο σημαντικό. Καθώς η μοίρα είχε άλλα σχέδια και δεν ήταν παρών στη γιορτή. Το νήμα της ζωής του θρυλικού μπασκετμπολίστα κόπηκε τόσο άδοξα και πρόωρα τον Ιανουάριο του 2020 μετά από εκείνο το φρικιαστικό δυστύχημα με το ελικόπτερο που επέβαινε. Αλλά το πνεύμα του ήταν πανταχού παρών (και) σε αυτήν την εκδήλωση…

Οι Λέικερς απέσυραν τη φανέλα με το Νο16 στο παιχνίδι με τους Γκρίζλις, τοποθετώντας την δίπλα σε αυτή του φίλου του, Κόμπι Μπράιαντ. Με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή ο Ισπανός είπε:

«Δεν μπορώ να μην μιλήσω για το πρόσωπο που δεν βλέπω. Τον αδελφό που με ώθησε να γίνω καλύτερος παίκτης και άνθρωπος. Μου λείπει ο Κόμπι πάρα πολύ, όπως σε όλους και δεν μπορώ να κάνω κάτι παρά να είμαι δίπλα στην οικογένειά του. Τον αγαπάω και ελπίζω να ήταν εδώ. Νομίζω ότι θα ήταν περήφανος και ξέρω ότι ανυπομονούσε να είναι εδώ. Σε αγαπάω αδελφέ μου. Είναι ένας απίστευτος οργανισμός οι Λέικερς. Σε σπρώχνουν να γίνουν ο καλύτερος που μπορείς, έχει την Mamba Mentality. Ο Κόμπι με υποδέχθηκε και μου είπε, “πάμε να κερδίσουμε ένα δαχτυλίδι”. Και εγώ είπα ότι είμαι μέσα».

Γκασόλ

Να θυμίσουμε πως ο Γκασόλ αγωνίστηκε στους Λέικερς από τα μέσα της σεζόν 2007/08 μέχρι το 2014, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα. Έγινε ο 12ος παίκτης στην ιστορία της ομάδας του οποίου αποσύρεται η φανέλα, μετά τους Κόμπι Μπράιαντ, Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, Έλτζιν Μπείλορ, Γκάιλ Γκούντριχ, Μάτζικ Τζόνσον, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, Σακίλ Ο’Νιλ, Τζέιμς Γουόρθι, Τζέρι Γουέστ, Τζαμάλ Γουίλκς, Τζορτζ Μάικαν.

Γκασόλ

Photo Credits: Gettyimages, Twitter