Ο Γκαμπριέλ Μενίνο, παίκτης του Αμπέλ Φερέιρα στην Παλμέιρας, εξομολογήθηκε πως τη σεζόν 2020/2021 αποφάσισε να ακολουθήσει τη διατροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο, καταλήγοντας ν’ αποκαλύψει ότι πίστεψε πως θα πεθάνει όταν έκανε ζέσταμα για ν’ αγωνιστεί.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής είπε στο Palmeiras Cast: «Ημουν στα κιλά μου αλλά ήθελα αλλαγές. Μίλησα με τους αρμόδιους στην Παλμέιρας και ζήτησα ν’ ακολουθήσω το πρόγραμμα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ήθελα να δείχνω όπως αυτός. Αποτελούσα την τρίτη επιλογή στην ομάδα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Την επόμενη μέρα άρχισα τη διατροφή και την επόμενη τραυματίστηκαν τα δύο μπακ. Ποιος θα έπαιζε; Εγώ». Το θέμα βέβαια είναι να δούμε τι έτρωγε ο Κριστιάνο και αποφάσισε να μιμηθεί ο Μενίνο.

«Το πρόγραμμα είχε ως εξής: Ένα αυγό και συμπλήρωμα το πρωί. Πριν από την προπόνηση συμπλήρωμα, μεσημεριανό ψητό με σαλάτα. Μετά συμπλήρωμα και στο βραδινό ξανά ψητό με σαλάτα. Πριν από τον ύπνο συμπλήρωμα. Αυτό ήταν». Όσον αφορά το αποτέλεσμα, μας το εξιστορεί ο παίκτης της Παλμέιρας. «Έκανα ζέσταμα και δεν άντεχα άλλο να τρέχω. Σκέφτηκα πως θα πεθάνω. Πέντε λεπτά στο ματς και δεν μπορούσα άλλο. Έπρεπε να με κάνουν αλλαγή».

Ευτυχώς για τον ίδιο, κατάλαβε σύντομα πως δεν αντέχει τη συγκεκριμένη διατροφή. Απευθύνθηκε στους ειδικούς της ομάδας του, οι οποίοι του χορήγησαν ισοτονικό και τις επόμενες μέρες τον βοήθησαν να επανέλθει στην προηγούμενη κατάστασή του.