Ξεκίνησαν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο με μια πιο λιτή τελετή έναρξης σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά γεμάτη με μηνύματα. Η διοργάνωση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου και σε αυτή θα λάβουν μέρος 44 αθλητές.

Με τον πρώτο από τους ιστορικούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, που διοργάνωσε ο Sir Ludwig Guttmann του Stoke Mandeville Hospital, το 1948 να πραγματοποιείται την ίδια μέρα με την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 1948, η τελετουργική έναρξη των διεθνών αθλητικών πρωταθλημάτων έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η ζωντανή κάλυψη που έγινε από τον Scott Russell μαζί με τη δρομέα σε αμαξίδιο, Chantal Petitclerc, ξεκίνησε στις 6 το πρωί στο δίκτυο CBC TV, CBC Gem, την εφαρμογή CBC Sports και τον ιστότοπο CBC Sports. Η τελετή ξεκίνησε στις 7 το πρωί, και προβλήθηκε αργότερα την Τρίτη στις 7 το απόγευμα.

Αύξηση κρουσμάτων στην Ιαπωνία

Ενώ ο αριθμός των αθλητών και αρχών της διοργάνωσης που ταξιδεύουν από το εξωτερικό είναι μικρότερος από το ένα τρίτο του αριθμούτων Ολυμπιακών Αγώνων, η Ιαπωνία ανέφερε περισσότερα από 25.000 κρούσματα μέσα σε τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με τα 15.000 μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι διοργανωτές των Παραολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν μεταξύ 24 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου, έχουν δηλώσει ότι σχεδιάζουν να εφαρμόσουν τα ίδια πρωτόκολλα COVID-19 με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι συχνές δοκιμές και άλλοι περιορισμοί, όπως ο περιορισμός της κίνησης αθλητών και επισήμων, αποδείχθηκαν αποτελεσματικοί στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων μόλυνσης κατά τη διάρκεια των Αγώνων, πρόσθεσαν.

Όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έτσι και οι Παραολυμπιακοί θα γίνουν γενικά χωρίς θεατές και οι διοργανωτές ζήτησαν από τους εγχώριους αξιωματούχους των Αγώνων να αποφύγουν να τρώνε έξω ή να πίνουν σε ομάδες.