Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με τον Μίτσελ και την παραίτηση του Ισπανού τεχνικού, ο Ζοσέ Ανιγκό θα είναι ο άνθρωπος που θα καθίσει στην άκρη του πάγκου στον Ολυμπιακό για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο 61χρονος Γάλλος ήταν από τον περασμένο Σεπτέμβριο τεχνικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος και διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, ενώ πλέον θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στους Πειραιώτες από το πόστο του πρώτου προπονητή.

Στο παρελθόν είχε βρεθεί στον πάγκο της Μαρσέιγ, μέσα από δύο διαφορετικές θητείες (2003-04 & 2013-14), ενώ έχει διατελέσει πρώτος προπονητής και στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια, στους πάγκους του Λεβαδειακού τη σεζόν 2017-18 και του Πανιωνίου τη χρονιά 2018-19.

«Διαζύγιο με Μίτσελ»

Η εντός έδρας ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Άρη και κυρίως ο τρόπος που αυτή ήρθε (οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 2-0 για να δεχθούν δύο τέρματα στο τελευταίο εικοσάλεπτο) ενόχλησε αρκετούς εντός και εκτός ομάδας, ενώ μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ο κόσμος της ομάδας αποδοκίμασε έντονα τεχνικό επιτελείο και παίκτες.

Παράλληλα, πολύς λόγος έγινε για τις διορθωτικές κινήσεις στις οποίες προέβη ο Ισπανός κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης. Έτσι, δεν προκάλεσαν εντύπωση οι διαρροές από την «κόκκινη» ΠΑΕ για σύσκεψη σχετικά με την πορεία του αγωνιστικού τμήματος στη διαδικασία των play off.

Νωρίς το απόγευμα ωστόσο έγινε γνωστή η απόφαση του Μίτσελ να παραιτηθεί με τον Ολυμπιακό να εκδίδει σχετική ανακοίνωση.

«Ο κ. Μίτσελ μας ενημέρωσε για την απόφασή του να αποχωρήσει άμεσα από τον Σύλλογο.

Ο κ. Μίτσελ ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο για το κλαμπ και προσπάθησε να βοηθήσει. Του ευχόμαστε μόνον επιτυχίες στο μέλλον.

Ο κ. Μίτσελ δήλωσε:

«Γνωστοποίησα στη διοίκηση του κλαμπ την απόφαση μου να παραιτηθώ. Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη στιγμή για την ομάδα.

Ευχαριστώ όλο τον Σύλλογο για την συνεργασία, όλους αυτούς τους έντονους μήνες, αποχωρώ σαν φίλος και εύχομαι στην ομάδα να κατακτήσει όλους τους στόχους της.»

Στο παιχνίδι της Τετάρτης στον πάγκο της ομάδας μας θα βρίσκεται ο κ. Ζοσέ Ανιγκό.»