Όταν, κάποτε, ρωτήθηκε ο Κιλιάν Εμπαπέ για την επίμονη φημολογία πως τον θέλει η Νιούκαστλ κι αν αυτή η προοπτική θα τον ενδιέφερε, απάντησε αναμιγνύοντας ειρωνεία και αδιαφορία. «Εκεί βρέχει συνέχεια, τι να πάω να κάνω;», είπε, για φινάλε. Τελικά όταν όντως πήγε σε αυτά τα μέρη, έστω ως επισκέπτης, κατάλαβε πως η αλαζονεία τιμωρείται.

Η Παρί Σεν Ζερμέν διασύρθηκε (4-1) στην Αγγλία για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Και ο Γάλλος σούπερ σταρ ήταν ίσως ο χειρότερος παίκτης του γηπέδου. Με «2» τον βαθμολόγησε η L’Equipe. Δεν έφταιγε βέβαια μόνο αυτός. Ήταν συλλογικό το ναυάγιο.

Με το 4-2-4 του Λουίς Ενρίκε να προκαλεί τεράστιες απορίες σχετικά με το τι τακτικό όνειρο είχε δει ο Ισπανός κόουτς, ο οποίος μάλιστα επέμενε μετά τη λήξη πως επέλεξε το σωστό σύστημα για την περίσταση. Εμπαπέ, Ντεμπελέ, Κολό Μουανί και Γκονσάλο Ράμος μπροστά, ήταν σαν να ήταν αλλού από τους υπόλοιπους. Στο κέντρο, Ζαϊρ-Έμερι και Ουγκάρτε έτρεχαν σαν παλαβοί για να καλύψουν την ανισορροπία. Ε, κάποια στιγμή κουράστηκαν.

H Παρί Σεν Ζερμέν κάνει μεγάλο πισωγύρισμα

Ουσία είναι πως ο (συχνά ξεροκέφαλος) Λουίς Ενρίκε, με 4 μόνο νίκες σε 9 ματς από την έναρξη της σεζόν, πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα για προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν μετά τον Αντουάν Κομπουαρέ, το 2009. Μια εντελώς άλλη εποχή, οι Καταριανοί δεν υπήρχαν τότε στο κλαμπ ούτε καν ως ιδέα…

Αντί επίλογου; Αυτή ήταν η βαρύτερη ήττα των Παριζιάνων σε φάση ομιλων του Champions League. Επίσης, 4 γκολ παθητικό ήταν κάτι που είχαν να ζήσουν στη διοργάνωση σε group stage από τις 7 Μαρτίου του 2001 και το 4-3 από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (υπήρχαν 2 φάσεις ομίλων στο format της εποχής). Για την ιστορία είχαν προηγηθεί 0-3 τότε. Άλλο το ντεκόρ, παρόμοια τα συναισθήματα.