Η Κινέζα σταρ του τένις Peng Shuai, έδωσε την πρώτη της συνέντευξη σε ανεξάρτητο μιντιακό οργανισμό, από τότε που ισχυρίστηκε στο Weibo πως ένας ανώτατος Κινέζος αξιωματούχος την παραπλάνησε σεξουαλικά, λέγοντας πως πρόκειται για μια «τεράστια παρεξήγηση». Η συνέντευξη με την ημερήσια αθλητική L’Équipe, δημοσιεύτηκε την ώρα που η Ολυμπιακή Επιτροπή ανέφερε πως δεν ήταν στην δικαιοδοσία τους να «κρίνουν την θέση της με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

Ο πρόεδρος της IOC, υπόσχεται να στηρίξει την Peng Shuai στους ισχυρισμούς σεξουαλικής κακοποίησης. Η ίδια η τενίστρια, εξαφανίστηκε από την δημόσια ζωή, ύστερα από το δημοσίευμα στο Weibo τον περασμένο Νοέμβριο, γεγονός που δημιούργησε διεθνή καμπάνια για να βεβαιωθεί από τις κινεζικές αρχές πως ήταν σώα.

Μιλώντας στο L’Équipe, η Peng είπε πως η πρώτη της δήλωση παρεξηγήθηκε. Είπε πως ποτέ δεν κατηγόρησε τον κο.Zhang Gaoli για σεξουαλική επίθεση και αρνήθηκε το γεγονός ότι εξαφανίστηκε έπειτα από το γεγονός.

Η ίδια, ευχαρίστησε τους πάντες που ενδιαφέρονται για την προσωπική της ασφάλεια, αλλά την ξάφνιασε το γεγονός ότι έγινε στην υπερβολή του.

Η Peng είπε πως δημιουργήθηκε μια τεράστια παρεξήγηση σχετικά με το δημοσίευμα της και επιβεβαίωσε πως το διέγραψε η ίδια, περίπου μισή ώρα μετά την δημοσίευση του, γιατί απλώς…αυτό ήθελε να κάνει. Δεν έδωσε παραπάνω λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Στις αρχές Νοεμβρίου, είχε δημοσιεύσει ένα μακροσκελές κείμενο στο Weibo, περιγράφοντας την περιπετειώδη σχέση της με τον τότε 75χρονο άντρα και μιλώντας για ένα περιστατικό στο οποίο εκείνος φέρεται να την πίεσε να έρθουν σε σεξουαλική επαφή, αφότου την είχε καλέσει στο σπίτι του για να παίξουν τένις με εκείνον και την σύζυγο του.

Ύστερα από το περιστατικό το οποίο περιέγραψε ως περίπλοκα συναισθήματα, φαίνεται να αποκαταστάθηκε η σχέση τους , μέχρι να μια ακόμη διαφωνία τους και την άρνηση του να την συναντήσει.

«Ελπίζω να σταματήσουμε να παραφράζουμε το νόημα αυτού του δημοσιεύματος. Και επίσης ελπίζω να μην προσθέσουμε άλλη υπερβολή σε αυτό. Ποτέ δεν είπα πως με κακοποίησε σεξουαλικά».

Ωστόσο, το δημοσίευμα της τότε, έλεγε κατά γράμμα πως ο 75χρονος την πίεσε να κάνουν σεξ ενώ εκείνη δεν συναινούσε.

«Μετά το δείπνο μας, συνέχισα να μην θέλω και τότε μου είπες πως με μισείς! Είπες επίσης πως σε αυτά τα εφτά χρόνια δεν με ξέχασες ποτέ και πως είσαι καλός για εμένα. Φοβήθηκα και πανικοβλήθηκα και σε συνδυασμό με τα συναισθήματα που κουβαλούσα από εφτά χρόνια πριν, συμφώνησα…ναι, κάναμε σεξ».

Το post τότε, είχε γίνει viral, παρά το γεγονός ότι αφαιρέθηκε σχεδόν αμέσως από το Weibo. Με προσπάθειες να επικοινωνήσουν με την Peng να αποδεικνύονται άκαρπες και το θέμα να έχει απαγορευτεί στην Κίνα, ο διευθυντής του Γυναικείου Συλλόγου Τένις (WTA), Steve Simon, μίλησε δημόσια για την ανησυχία του σχετικά με την υγεία της και παγκόσμιες πρωταθλήτριες του τένις, εντάχθηκαν στο κίνημα με το hashtag #WhereIsPengShuai.