Η τεράστια αγκαλιά που έκανε ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο στον Γιάννη Αντετοκούνμπο τον μετέτρεψε σε μια από τις πιο δημοφιλείς φιγούρες στην Ελλάδα. Το βίντεο έγινε viral και εκείνος λίγο πιο αγαπητός στο ελληνικό κοινό. Ωστόσο, ο Ποτσέκο φρόντισε να απολογηθεί στον Γιάννη, κάτι που ανέφερε και στους δημοσιογράφους για την ακραία εκδήλωση αγάπης.

«Συγνώμη, Γιάννη. Φυσικά του απολογήθηκα. Όμως ήμουν τόσο χαρούμενος για τη νίκη μας και αυτός άρχισε να γελά. Κάποιες φορές δεν μπορείς να διαχωρίσεις τον παίκτη από τον άνθρωπο. Αν ένας παίκτης είναι φανταστικός στο παρκέ, συνήθως είναι το ίδιο και σαν άνθρωπος. Ο Γιάννης είναι το τέλειο παράδειγμα. Είναι φανταστικό παιδί», σημείωσε ο τεχνικός της Εθνικής Ιταλίας.

Οι ακραίες αντιδράσεις του την ώρα του αγώνα είναι αυτές που έχουν τραβήξει τα βλέμματα και που του έχουν χαρίσει τεχνικές ποινές. Ωστόσο, είναι κι αυτές που του έδωσαν το παρατσούκλι του πιο «τρελού» προπονητή στο Eurobasket. Ο Ιταλός κόουτς που βρισκόταν εν βρασμώ στον αγώνα με την Σερβία, αποβλήθηκε και στη συνέχεια φίλησε όλους τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο στον πάγκο.

Αποχώρησε από το γήπεδο με δάκρυα, ενώ χαιρέτησε και όλο τον πάγκο της Σερβίας κατά την αποχώρησή του. Η πρώτη τεχνική ποινή είχε έρθει λίγο μετά την έναρξη του αγώνα για διαμαρτυρία. Λίγα λεπτά μετά θα πανηγύριζε σαν μικρό παιδί για τη νίκη της ομάδας του.

«Μόλις αγκάλιασα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στα αποδυτήρια. Είναι τόσο καλό παιδί! Έτρεξα και πήδηξα πιο ψηλά απ’ ότι έχω πηδήξει ποτέ στη ζωή μου γιατί είναι και ψηλός και τον αγκάλιασα», είπε ο Ιταλός τεχνικός μετά το θρίαμβο της ομάδας του. «Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην ιστορία της εθνικής μας ομάδας. Κάναμε μια καταπληκτική εμφάνιση σε όλα τα επίπεδα απέναντι σε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα που έκανε ό,τι μπορούσε για να κερδίσει. Όλα τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα και αξίζουν συγχαρητήρια. Έχουμε μεγάλη καρδιά, μια δόση τρέλας και μεγάλη συνοχή σαν ομάδα. Ίσως να είμαστε ο αντίπαλος που κανένας δεν θέλει να βρει στο δρόμο του. Θα το θυμόμαστε για πολύ καιρό αυτό που έγινε».