Δεν είναι απλώς παιδί του σπιτιού. Είναι ένας θρύλος του κλαμπ. Ο «αιώνιος αρχηγός», ο κάτοχος του ρεκόρ περισσότερων εμφανίσεων με τη δοξασμένη λευκή φανέλα (741). Φαίνεται πως η περίοδος μαθητείας του στο νέο του ρόλο λαμβάνει λίαν συντόμως τέλος. Και ότι κοντοζυγώνει η ώρα που θα βγει μπροστά, στην πιο απαιτητική θέση. Ο Ραούλ, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, προαλείφεται για διάδοχος του Κάρλο Αντσελότι. Από το προσεχές καλοκαίρι κι έπειτα, καθώς μοιάζει όλο και πιο πιθανό ο «Καρλέτο» να μην εξαντλήσει το συμβόλαιο του (ως το 2024).

Η εξαιρετική του δουλειά στη Ρεάλ Β’ (Καστίγια) δεν περνά απαρατήρητη. Ο τρόπος που αξιοποιεί το ταλέντο, η αύρα που εκπέμπει, ο ηγετικός του χαρακτήρας και το χάρισμα – όλα αφήνουν να εννοηθεί πως μπορεί να κάνει και ως προπονητής ανάλογη καριέρα με τη μυθική που κατέγραψε ως παίκτης.

Η δουλειά του Ραούλ έχει πολλούς φαν, αλλά αυτός έχει ορίσει σαφώς την προτεραιότητά του

Ομάδες από την Premier League και την Bundesliga έχουν ήδη «ενοχλήσει» τον ατζέντη του για να μάθουν προθέσεις, κάποιοι (όπως πρόσφατα η Λιντς) για να κάνουν συγκεκριμένη πρόταση. Αλλά η απάντηση είναι πάντα η ίδια. Ο Ραούλ όσο υπάρχουν πιθανότητες να αναλάβει την α’ ομάδα της «Βασίλισσας» ξέρει ακριβώς ποια είναι η προτεραιότητά του. Αυτό περιμένει, γι’ αυτό δουλεύει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομά του συνδέεται με τη θέση. Αλλά σε αντίθεση με τις προηγούμενες, τώρα μοιάζει έτοιμος να αποτολμήσει το άλμα. Η «Βασίλισσα» άλλωστε, από το 2013 κι έπειτα, προτιμά σχεδόν πάντα προπονητές που έχουν δουλέψει στο παρελθόν στη β’ ομάδα της. Ράφα Μπενίτεθ, Ζουλέν Λοπετέγκι, Ζινεντίν Ζιντάν, Εστεμπάν Σολάρι… Μόνο ο Αντσελότι αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον άτυπο κανόνα.

Να σημειώσουμε πως ο Ραούλ δεν είναι ο μόνος που ακούγεται ως υποψήφιος αντικαταστάτης του «Καρλέτο», αν ο Ιταλός όντως φύγει. Παίζουν ως περιπτώσεις και ακόμα δύο «πρώην» της Ρεάλ, ο Τσάμπι Αλόνσο και ο Άλβαρο Αρμπελόα. Μία ή άλλη, φαίνεται πως η τάση στον ισπανικό σύλλογο είναι σαφής προς το ένα «δικό μας παιδί»…