Είναι ένας δάσκαλος του μπάσκετ ο Ρικ Πιτίνο και πραγματικά ήταν ευλογία που πέρασε από τα μέρη μας, ως κόουτς του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, έστω και για λίγο.

Είναι ένας άνθρωπος για τον οποίο η δουλειά είναι πρώτα και κύρια απόλαυση. Και ο χρόνος που περνάει δεν έχει κατ’ ελάχιστο επηρεάσει την «κάψα» του να νικάει, να βελτιώνει τις ομάδες του, ατομικά και συλλογικά.

Πλέον τον περιμένει μια νέα μεγάλη πρόκληση. Σε όλους τους τομείς. Μετά από τρία χρόνια στο πάγκο του πανεπιστημίου του Αϊόνα, ο 70χρονος προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο με το πανεπιστήμιο St. John’s.

Δεν μπορούσε να αρνηθεί τέτοια πρόταση ο Πιτίνο

Η πρόταση που του έγινε και την οποία αποδέχτηκε είναι πραγματικά εντυπωσιακή: Εξαετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 20 εκατ. δολαρίων. Και πώς να έλεγε όχι; Πόσο μάλλον που πάει σε μια ομάδα με σαφώς μεγαλύτερες φιλοδοξίες.

«Δεν είμαι στεναχωρημένος που τέλειωσε. Είμαι χαρούμενος που συνέβη. Στους παίκτες μου τα τρία προηγούμενα χρόνια, το μόνο που έχω να πω είναι πόσο πολύ σας αγαπάω», έγραψε στο Twitter, αποχαιρετώντας την πρώην ομάδα του και κοιτώντας πια μπροστά.

Να θυμίσουμε πως ο Πιτίνο έχει οδηγήσει τρία πανεπιστήμια στο Final 4 του NCAA, ενώ έχει κατακτήσει και δύο τίτλους σε κολεγιακό επίπεδο, έναν με το Κεντάκι το 1996 και ένα με το Λούιβιλ το 2013. Σε κολεγιακό επίπεδο έχει βρεθεί και στον πάγκο των Πρόβιντενς, Σίρακιους, Μπόστον Γιουνιβέρσιτι και Aϊόνα. Στο ΝΒΑ συνεργάστηκε με τους Σέλτικς και τους Νικς.

Στον Παναθηναϊκό βρέθηκε από το 2018 μέχρι και το 2020 με ένα μικρό διάλειμμα το 2019, ενώ στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας ήταν στο Προολυμπιακό τουρνουά του 2020 στον Καναδά.

Photo Credits: Eurokinissi