Αν και 36 ετών ο Ross Edgley γεννήθηκε για να κυνηγάει την περιπέτεια και το φαινομενικά ακατόρθωτο, να αγωνίζεται μέχρι να αγγίξει τα όρια του και τελικά να τα ξεπεράσει.

Πριν λίγες μέρες ολοκλήρωσε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις τις καριέρας του αφού κολύμπησε για 2 μέρες και 2 νύχτες στο Loch Ness. Συγκεκριμένα, πέρασε 52 ώρες και 39 λεπτά στο νερό και κάλυψε μια απόσταση περίπου 79 χιλιόμετρα. Τερμάτισε στο Fort Augustus την Παρασκευή, χωρίς ωστόσο την επίτευξη του αρχικού του στόχου να κολυμπήσει 160 χιλιόμετρα.

«Ήταν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας μου σωματικά και ψυχικά, αλλά ο σημαντικός σκοπός πίσω από αυτό με παρακίνησε πραγματικά να πιέσω τον εαυτό μου όσο πιο μακριά έκανα και είμαι τόσο περήφανος που ενέπνευσα ανθρώπους να κάνουν τη διαφορά» δήλωσε ο ίδιος.

O Edgely, είναι ο πρώτος άνθρωπος που κολύμπησε γύρω από την Μεγάλη Βρετανία το 2018 χωρίς να αγγίξει στεριά ή βάρκα κατά την διάρκεια που βρισκόταν στο νερό.

Ross Edgley

Σε εκείνον τον αγώνα είχε έρθει αντιμέτωπος με αντίξοες συνθήκες αφού κατά την διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία έπεσε κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου ενώ η ένταση των ανέμων άγγιξε τους 20 κόμβους. «Ήθελα να ευχαριστήσω όλους για την τεράστια υποστήριξή τους και ιδιαίτερα την απίστευτη φιλοξενία που έχω λάβει εδώ στη Σκωτία», είπε ο Edgely.

Ο υπερμαραθώνιος κολυμβητής και συγγραφέας, έκανε αυτή την μεγάλη προσπάθεια για καλό σκοπό, αφού στόχος του ήταν να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την διατήρηση των θαλάσσιων φυκιών. Αρωγοί σε αυτό ήταν το αποστακτήριο ουίσκι Skye Talisker και το Parley for the Oceans, μια μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση.

«Όσο περισσότερο εργάζομαι με τους Talisker και Parley, τόσο περισσότερα έμαθα για τα θαλάσσια φύκια και πόσο σημαντική είναι η διατήρηση αυτών των καταπληκτικών δασών με θαλάσσια φύκια», είπε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ross Edgley (@rossedgley)

Διαβάστε ακόμα στο intronews.gr

Η Σοφία Χατζηπαντέλη απέκτησε ανταγωνισμό στο TikTok: Σωσίας της τρολάρει τον τρόπο που μιλάει και τις εκφράσεις της

Nord Stream: Με 500 κιλά TNT κατέστρεψαν τον αγωγό, αδύνατη η επισκευή – Χτυπάει καμπανάκι το ΝΑΤΟ

Roger Federer: Ήξερε ότι έρχεται το τέλος της καριέρας του μετά τον τραυματισμό – «Σταμάτησα να πιστεύω»