Η Simone Biles, αφού δεν αγωνίστηκε στους τελικούς γυμναστικής του άλματος γυναικών, των ασύμμετρων ζυγών και των ασκήσεων εδάφους, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων, αποφάσισε να δηλώσει στο τελευταίο αγώνισμα. Θα συμμετέχει στον τελικό της δοκού ισορροπίας, που είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη 3/8.

Η πρωταθλήτρια επέλεξε να μην αγωνιστεί, βάζοντας πάνω από την κατάκτηση ενός χρυσού – ενδεχομένως- μεταλλίου, την ψυχική της υγεία. Η 24χρονη είναι τέσσερις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης και θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες αθλήτριες όλων των εποχών.

Η Biles ευχαρίστησε τις αθλήτριες και τους υποστηρικτές της για την «έντονη αγάπη» που έλαβε, μετά από τη δύσκολη απόφαση να αποσυρθεί από τις διοργανώσεις. «Η έντονη αγάπη και η υποστήριξη που έλαβα με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι είμαι κάτι περισσότερο από τα επιτεύγματά μου και τη γυμναστική, κάτι που δεν πίστευα ποτέ πριν».

Μάλιστα, στο παρελθόν (το 2018) είχε δημοσιεύσει μια δήλωση στο Twitter, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν ένα από τα άτομα που είχαν κακοποιηθεί από τον πρώην φυσιοθεραπευτή των αυλητών στις ΗΠΑ, Λάρι Νασσάρ. Καταδικάστηκε σε 60 χρόνια φυλάκισης με κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας και επιπλέον έχει καταδικαστεί σε έως και 175 χρόνια φυλάκισης στην πολιτεία του Μίσιγκαν, αφού παραδέχτηκε την ενοχή του για επτά κατηγορίες εγκληματικής σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Μιλώντας τον περασμένο μήνα για το τραύμα που προήλθε από την κακοποίηση αυτή λέγοντας: «Κοιμόμουν όλη την ώρα και είναι επειδή ο ύπνος με βοηθούσε να ξεχνιέμαι».