Η Εθνική Νέων δεν απογοητεύτηκε όταν είδε την Τουρκία να προηγείται με +13 στο 12′ (29-16), έχοντας μάλιστα 7 τρίποντα σε αυτό το διάστημα. Ίσα-ίσα, η ελληνική ομάδα «κλείδωσε» τακτικά τους Τούρκους, εκμεταλλεύτηκε τα πλεονεκτήματά της, έβγαλε πάθος, ενέργεια, δύναμη και ομαδικό πνεύμα, επικρατώντας με σκορ 61-87 και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του EuroBasket U20 που διεξάγεται στο Ηράκλειο.

Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου έμεινε πιστή στις αρχές της και πλέον θα παίξει με τη Γαλλία στον ημιτελικό του Σαββάτου 15/7 με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Η τριπλέτα των Μαντζούκα (25π., 5ριμπ.), Ζούγρη (14π., 10ριμπ.) και Πλώτα (15π., 6ριμπ., 3ασ.) κουβάλησε την Εθνική που πλέον στρέφεται στο μεγάλο ματς με τους Γάλλους.

Η Ελλάδα ξεπέρασε το εμπόδιο της Τουρκίας στα ημιτελικά του EuroBasket U20 και πλέον θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Η Γαλλία επικράτησε της Σερβίας με 73-82 και πέρασε στους «4». Όσον αφορά στον έτερο ημιτελικό, το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν το Σάββατο 15/7 ενώ ο τελικός και ο μικρός τελικός θα λάβουν χώρα την Κυριακή 15/7 στα «Δυο Αοράκια».