Τενίστας, παγκόσμιας κλάσης μάλιστα, αλλά όχι μόνο αυτό. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αφήνει να τον ορίζει μόνο το επάγγελμά του. Είναι άνθρωπος με ανησυχίες και ενδιαφέροντα όπως όλοι μας και θέλει αυτό να το εκφράζει. Κι ας παρεξηγείται, συχνά.

Μέσω Twitter, ο Έλληνας τενίστας συνηθίζει να παρουσιάζει μια άλλη πτυχή του εαυτού του, που δεν έχει να κάνει με τον αθλητισμό.

Αυτά που λέει δεν είναι κλισέ ούτε άπτονται πάντα του politically correct με μια πιο ευρεία έννοια. Κι έτσι δεν περνά απαρατήρητος. Γεννά αντιδράσεις, έντονες. Προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Της αποδοχής δηλαδή ή του κραξίματος.

Τσιτσιπάς: Τα tweets που… έγραψαν

Κάποτε πρότεινε να αντικαταστήσουμε τα αυτοκίνητά μας με ένα καινούριο… Τέσλα  ως λύση για την κλιματική κρίση. Μια άλλη φορά «τιτίβισε» γράφοντας πως «ο μισθός σου είναι η δωροδοκία που σου δίνουν για να ξεχάσεις τις φιλοδοξίες σου», δείχνοντας έτσι να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα της συντριπτικής πλειονότητας των ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών που κατέκαιγαν την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021 θεώρησε πως ήταν καλή ιδέα να διαφημίσει τη μαστίχα και τα οφέλη της – χειρότερο timing δεν γινόταν. Έχει κρίνει ως επιτακτική ανάγκη για τη χώρα ένα κατάστημα… Harrods, ενώ πρόκρινε τα φρούτα ως λύση για την πείνα («Οι πόλεις και οι δήμοι θα έπρεπε να φυτεύουν δέντρα με φρούτα για να βοηθήσουν να τρέφονται οι άστεγοι στους δρόμους»).

Αυτή τη φορά δεν έγραψε κάτι που θα προκαλέσει σούσουρο. Αλλά είχε φιλοσοφική διάθεση. Και ιδού τι μας συμβούλεψε:

«Ηρεμήστε και αφιερώστε λίγο χρόνο για να εκτιμήσετε την ομορφιά γύρω σας. Σε έναν κόσμο που κινείται διαρκώς με αστραπιαία ταχύτητα, η υιοθέτηση της βραδύτητας είναι μια υπερδύναμη. Μας επιτρέπει να βιώνουμε πλήρως την παρούσα στιγμή και να βρίσκουμε χαρά στα μικρά πράγματα».

Νομίζουμε πως σε αυτό κανείς δεν θα βρεθεί να διαφωνήσει μαζί του.