Σε όλο το τουρνουά βαρούσε τούβλα. Είχε 5/20, αν δεν κάνουμε λάθος, στα 3 ματς του ομίλου και στους 8. Κι όμως, ο Στεφ Κάρι κρατούσε το καλό για τα κρίσιμα και με μια ραψωδία τριπόντων σε ημιτελικό με Σερβία και τελικό με Γαλλία (17/26 τρίποντα συνολικά), οδήγησε τις ΗΠΑ στο χρυσό μετάλλιο του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ και προσέθεσε ακόμα ένα μετάλλιο στη συλλογή του και των συμπαικτών του.

Ο Στεφ Κάρι άφησε μια τελευταία του παράσταση, μάλλον, με την Εθνική Ομάδα, που θα είναι αξιομνημόνευτη, διότι στο τελευταίο 3λεπτο έβαλε 4/4 τρίποντα και από τους 12 πόντους, πήγε στους 24, κάνοντας τη διαφορά για τις ΗΠΑ σε ένα σημείο που η Γαλλία προσπαθούσε να μειώσει χαμηλότερα από τους 3 πόντους (79-82).

Από τα τρίποντα που επιχείρησε, ένα απέκτησε μεγαλύτερη δόξα και δεν ανήκει στα 4 που έβαλε στο φινάλε, ίσως δεν ανήκει καν σε κάποιο από αυτά που ευστόχησε, αλλά είναι θεαματικό το ενσταντανέ. Ο Στεφ Κάρι έχει απέναντι του τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα, τον ντριμπλάρει και αποφασίζει να σουτάρει το τρίποντο.

Ένα πλάνο που θα γραφτεί στην Ιστορία: Στεφ Κάρι, Γουεμπανιάμα κι ένα τρίποντο στη στρατόσφαιρα
(Photo credits: Ezra Shaw/Getty Images)

Ένας παίκτης 188 εκατοστά, έχει μπροστά του αντίπαλο 224 εκατοστά, του έχει κρύψει το καλάθι και τον ουρανό, αλλά αν είσαι ο Στεφ Κάρι, δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Ο Κάρι έχει κάνει άπειρες προπονήσεις στην καμπύλη που θα δώσει στο σουτ, ξέρει 1000 τρόπους για να καταλήξει η μπάλα στο καλάθι, οπότε απλώς έβαλε μεγάλη καμπύλη, η μπάλα εξαφανίστηκε από το πλάνο και κατέληξε είτε στο στεφάνι είτε στο διχτάκι για να μπει τρίποντο.

Και κάπως έτσι, ο φωτογράφος Έζρα Σο έβγαλε μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου από χθες το βράδυ και θα μείνει κι αυτή στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως η φωτογραγία του σέρφερ Τζίζους.

Κάποιοι έγραψαν στα social ότι είναι η ανθρώπινη αποτύπωση της μάχης Δαυίδ και Γολιάθ, αλλά αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο Δαυίδ και Γολιάθ γιατί αλίμονο αν θεωρούμε Γολιάθ τον Στεφ Κάρι.

* Κεντρική φωτογραφία: Photo by Jari Pestelacci/Eurasia Sport Images/Getty Images