Η αποφασισμένη ΑΕΚ δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στην Χάποελ Ιερουσαλήμ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1 και στέλνοντας την σε σε τρίτο ματς στην Pais Arena στις 19 Απριλίου (19:00), όπου θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο φάιναλ φορ του Basketball Champions League, σε ένα ματς που στιγματίστηκε από τις βίαιες εικόνες στα επεισόδια μεταξύ οπαδών.

Πολύ μεγάλες είναι οι καταστροφές στο κλειστό των Άνω Λιοσίων ως εκ τούτου, από τις μάχες σώμα με σώμα, αλλά και από τις συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να καταστραφούν πολλά σημεία του γηπέδου, από τις εισόδους μέχρι τα κυλικεία και τις τουαλέτες.

Η Ένωση επικράτησε με 94-78 των Ισραηλινών, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα στα προημιτελικά και πλέον θα έχει ακόμη μία ευκαιρία για την επιστροφή της στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης.

Πιο αναλυτικά, εύστοχη ήταν από το τρίποντο η Ένωση με 13 στα 28 τρίποντα, στο κομμάτι της επίθεσης και συγκεντρωμένη στην άμυνα της δεύτερης περιόδου, κράτησε την Χάποελ κάτω από τους 20 πόντους και πήρε ώθηση για μία σπουδαία εμφάνιση.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Μπρίντον Λεμάρ με 24 πόντους, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του αναδείχθηκαν οι Ακίλ Μίτσελ (14π.), Αϊζάια Μάιλς (13π.) και Δημήτρης Φλιώνης (13π.). Από τους Ισραηλινούς των 18 λαθών ξεχώρισε ο Λιβάι Ράντολφ με 28 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 47-37, 70-58, 94-78

Στα δυσάρεστα της βραδιάς, όσο μαίνονταν οι συγκρούσεις στο ημίχρονο του αγώνα, αναφέρεται ότι η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και λόγω της συνεχιζόμενης έντασης καθυστέρησε η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Για τρομοκρατική επίθεση σε βάρος Ισραηλινών φιλάθλων κάνει λόγο η Χάποελ Ιερουσαλήμ, ενώ μιλάνε για τραυματισμούς Ισραηλινών φιλάθλων.