Για τέταρτη φορά στην ιστορία της, η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών πέρασε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αφού επικράτησε της Ιταλίας, με 12-9. Την Παρασκευή, θα αντιμετωπίσει την Ισπανία με φόντο την κούπα.

Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε πολύ δυναμικά την αναμέτρηση και προηγήθηκε στο σκορ δύο φορές. Η Ιταλία βρήκε ισάριθμες απαντήσεις από την περιφέρεια απαντώντας στην πολύ καλή άμυνα των αθλητριών της Αλεξίας Καμμένου στα δύο μέτρα. Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Ελλάδα ήταν ακόμα καλύτερη, παίζοντας εκπληκτική άμυνα όντας παράλληλα πολύ αποτελεσματική στην επίθεση. Στο τελευταίο οκτάλεπτο, οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου απλά έκαναν συντήρηση του υπάρχοντος προβαδίσματος που είχε.

Πρώτη σκόρερ για την ελληνική ομάδα ήταν η Νίνου που πέτυχε τρία τέρματα, στην αρχή του αγώνα και την ακολούθησαν με δύο γκολ η Ελευθερία Πλευρίτου και η Βασιλική Πλευρίτου.

https://youtu.be/IlBACeRuhcg

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-2, 4-3, 2-2
Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Τριχά, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου 3, Πάτρα 1, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.
Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο 4, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 1, Παλμιέρι 1, Μαρλέτα 1, Κοκιέρε, Βιακάβα, Μπαντσέλι.

Marcelo: Θέμα στα ξένα μέσα έγινε η θερμή υποδοχή του στο Καραϊσκάκη