Σε ένα ματς όλα μπορεί να συμβούν. Να γίνουν δυνατά τ’ αδύνατα, το μικρό ψάρι να φάει το μεγάλο, ο λιγότερο καλός να βγει από πάνω. Όταν όμως το δείγμα απλώνει, όταν το χρονικό και χωρικό εύρος διευρύνεται σε βάθος, τότε αμφισβήτηση δεν (πρέπει να) χωρά. Το ότι το ποιος θα κατακτήσει τη φετινή Super League έγινε πλέον, υπόθεση για δύο, Παναθηναϊκός ή ΑΕΚ, είναι ένας θρίαμβος της δικαιοσύνης και της λογικής.

Είναι τα δύο ελληνικά κλαμπ που χτίστηκαν πιο σωστά από τα υπόλοιπα στην προετοιμασία της σεζόν 2022-23. Σε πρόσωπα και πράγματα. Δομημένα με αυστηρά ποδοσφαιρικά κριτήρια, ευλογημένα με σύνεση και ψυχραιμία στις κρίσιμες αποφάσεις και στα σημεία καμπής.

Στον πάγκο τους επίσης και κυρίως, βρίσκονται δυο προπονητές που τιμούν και προάγουν το ελληνικό φουτμπόλ. Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Ματίας Αλμέιδα μόνο προσθέτουν, τίποτα δεν αφαιρούν από τον (μικρό)κόσμο μας.

Τόσο ο Σέρβος κόουτς των «πρασίνων» όσο και ο Αργεντινός της Ένωσης είναι «εδώ» για να παράξουν έργο κι αυτό κάνουν, μακριά από φανατισμούς και με έναν τρόπο σκέψης και πράξης που μόνο να κερδίσουμε έχουμε αν ακούσουμε, αν προωθήσουμε και ενστερνιστούμε.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στην πιο ηχηρή δήλωση προθέσεων

Τα «διπλά» της αγωνιστικής των playoffs που μόλις ολοκληρώθηκε συνιστούν το πιο ηχηρό statement. O Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ με ψυχή-μέταλλο ομάδας κορυφής, η ΑΕΚ πέρασε με «πρωταθληματική» (για να θυμηθούμε μια λέξη που τόσο αγαπάνε οι φαν της) χροιά και με σκορ 3-1 από το Καραϊσκάκη, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Θα μας επιτρέψετε να πούμε, έτσι το νιώθουμε, πως αυτός ήταν ο τρόπος που έπρεπε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Μέσα στα γήπεδα δύο ομάδων που επίσης πίστεψαν κάποια στιγμή στην κατάκτηση του τίτλου σε αυτά τα playoffs που – για να μη γκρινιάζουμε μόνο – πολλές χώρες θα ζήλευαν από πλευράς σασπένς (και καθόλου όσον αφορά το κομμάτι ανακοινώσεων και διαιτησίας, αλλά αυτό είναι κάτι που συνειδητά επιλέγουμε να μην αγγίξουμε εν προκειμένω, ο φανατισμός δεν μας ενδιαφέρει, δεν απευθυνόμαστε εκεί).

Αλλά ούτε οι Πειραιώτες ούτε οι «ασπρόμαυροι» θωράκισαν ως έπρεπε τους εαυτούς τους ώστε να είναι αυτοί οι δυνατοί όταν η φάση γύρισε στο do or die. Είναι οι ηττημένοι της υπόθεσης, αλλά μόνο κέρδος θα έχουν αν αντλήσουν τα σωστά διδάγματα από τα φετινά τους λάθη, ερχόμενοι με άλλες ιδέες και σοφότεροι του χρόνου για να προσπαθήσουν να πουν αλλιώς την ιστορία.

Ως τότε, θα έχουμε, τελεσίδικα πια, το απόλυτο θρίλερ τίτλου στη Super League. Ανάμεσα στις δύο ομάδες που «έπρεπε». Στις δύο ομάδες δηλαδή που σε βάθος χρόνου έβγαλαν στην επιφάνεια όλες τους τις αρετές, έκαναν τα δυνατά τους σημεία να υπερκεράσουν τις όποιες αδυναμίες τους. Παναθηναϊκός ή ΑΕΚ, ο πρωταθλητής Ελλάδας 2022/23 θα είναι πανάξιος.

Photo Credits: Eurokinissi