Η τραγωδία από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία έχει προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα. Κυρίως θλίψη για τις τόσες χαμένες ζωές, αλλά και συγκίνηση στη συνέχεια. Συγκίνηση με τις εικόνες των απεγκλωβισμών, συγκίνηση με το πώς ενώνονται οι λαοί μπροστά σε μια καταστροφή. Ο ένας για τον άλλον.

Μετά τον σεισμό, ακόμα και η προκλητική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, τέθηκε σε ανακωχή. Η ελληνική αποστολή στην «βομβαρδισμένη» από τον σεισμό χώρα, προκάλεσε τον θαυμασμό και την συγκίνηση του τουρκικού λαού. Ακόμα και στο αεροδρόμιο, κατά την αποχώρηση της ΕΜΑΚ, ο κόσμος χειροκροτούσε.

Αλλά σημασία έχει πως ήταν πολλές οι χώρες που έστειλαν βοήθεια.

Το θέμα μας εδώ είναι άλλο. Είναι αυτό το κορεό που σηκώθηκε στο γήπεδο της Τραμπζονσπόρ σε αγώνα του Europa Conference League, με το κλίμα φυσικά να είναι βαρύ. Οι οπαδοί θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν τους διασώστους που έσωσαν ζωές.

Ήταν αναμενόμενο πως στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της Τραμπζονσπόρ οι οπαδοί θα ετοιμάζαν κάτι ξεχωριστό. Και το πέτυχαν.

Το κορεό έδειχνε έναν διασώστη που κρατούσε αγκαλιά ένα παιδί, όπου στο κράνος του ήταν όλες οι σημαίες των χωρών που έστειλαν βοήθεια. Μία από αυτές τις χώρες, φυσικά, είναι και η Ελλάδα, η σημαία της οποίας υπάρχει κανονικά, μαζί με τις υπόλοιπες.

@btsportTrabzonspor fans thank the emergency services with a tifo before their European clash vs. Basel, after the tragic recent earthquake in Türkiye ???

♬ original sound – btsport