Δύο είναι τα «δωρεάν κέντρα γνώσης» στην Ελλάδα: τα ταξί και το Twitter του εθνικού μας τενίστα, του Στέφανου Τσιτσιπά. Που αλλού θα μαθαίναμε ότι ο Εθνικός Ύμνος της Κύπρου είναι ο ίδιος με της Ελλάδας; Ή θα αποδεχόμασταν, επιτέλους, αλήθειες όπως το ότι τα αβοκάντο δεν είναι τόσο νόστιμα όσο το γουακαμόλε; Ή θα διαβάζαμε λαμπρές προτάσεις διοίκησης όπως το ανοίξει Harrods στην Ελλάδα ή το να φυτευτούν δέντρα με καρπούς στους δρόμους των Δήμων;

Όλα αυτά, τα διαβάσαμε στον λογαριασμό του Στέφανου Τσιτσιπά στο Twitter.

Ήταν θέμα χρόνου μέχρι ένα διεθνές μέσο να ειρωνευτεί τον Έλληνα πρωταθλητή για όσα γράφει στο Twitter. Εξάλλου, όλα τα τους tweets είναι γραμμένα στα αγγλικά.

Έτσι, το BBC Sport έκανε μία άκρως ειρωνική ανάρτηση σχετικά με τον «τελευταίο Έλληνα φιλόσοφο» όπως τον αποκαλεί.

Το μέσο δημοσίευσε μια σειρά από tweets του Στέφανου το οποίο συνόδευσε με την εξής λεζάντα: «Πυθαγόρας, Πλάτωνας, Σωκράτης… Τσιτσιπάς. Απλά ο τελευταίος σε μια μακρά σειρά Ελλήνων φιλοσόφων».

«Μια κυλιόμενη σκάλα και μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι δύο πράγματα που μπορούν να σταματήσουν να λειτουργούν και να επιτύχουν τον αρχικό τους στόχο», «Το να λες σε κάποιον ότι του πάνε τα γένια σημαίνει βασικά ότι δείχνει καλύτερος όσο λιγότερο βλέπεις το πρόσωπό του», είναι μερικά από τα tweets που συμπεριέλαβε το BBC στην ανάρτησή του.

BBC

Δείτε επίσης: Δεν βάζει λαδορίγανη στα μαλλιά του τελικά ο Τσιτσιπάς: «Ήθελα να διαφημίσω τα ελληνικά προϊόντα»

Χωρίς ειρωνεία από μέρους μας, πολλά από αυτά που γράφει ο 24χρονος τενίστας, είναι όντως πολύ ευφυή και εύστοχα. Αξίζει να τον ακολουθήσετε.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Τσιτσιπάς και Κύργιος μετέτρεψαν σε «τσίρκο» το Wimbledon: «Τον σημάδευα με την μπάλα» – Ποιος έκανε bullying τελικά

Δεν βάζει λαδορίγανη στα μαλλιά του τελικά ο Τσιτσιπάς: «Ήθελα να διαφημίσω τα ελληνικά προϊόντα»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Οι δήμοι θα πρέπει να φυτεύουν δέντρα για τη σίτιση των αστέγων»