Οπαδοί να κάνουν ντου στον αγωνιστικό χώρο; Το ‘χουμε δει πολλάκις. Με ειρηνικές ή όχι διαθέσεις. Κάποιο σκυλί, κάποιο γατί, κάποιο περιστέρι; Επίσης έχει συμβεί κι ας μην είναι δα και το πιο σύνηθες. Αλλά παπαγάλος; Παπαγάλος; Να μας συμπαθάτε αν έχει συμβεί κι άλλοτε, αλλά δεν το θυμόμαστε ποτέ ξανά!

Να που έγινε κι αυτό όμως. Τσεκ, συνεπώς. Σε γήπεδο της Πορτογαλίας και στην αναμέτρηση της δεύτερης ομάδας της Εστορίλ με την αντίστοιχη της Αμαδόρα για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης και ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων ξάφνου στο τερέν «έσκασε μύτη» ένας… παπαγάλος! Μπλε χρώματος με κίτρινες πινελιές, ένα πραγματικά υπέροχο πτηνό

Φυσικά όλοι οι παίκτες αλλά και ο διαιτητής «πάγωσαν», αφού δεν είχαν ιδέα τι να κάνουν και πώς να χειριστούν το θέμα. Οι υπεύθυνοι προσπάθησαν να το απομακρύνουν ευγενικά και με σεβασμό, αλλά δεν έβρισκαν τον κατάλληλο τρόπο, εμφανώς αμήχανοι και μπερδεμένοι. Ήταν και ότι ο παπαγάλος ουδόλως έδειχνε τρομαγμένος από την ανθρώπινη παρουσία, προφανώς ήταν «μαθημένος».

Εν τέλει το συμπαθές πτηνό αποφάσισε ότι αρκετά είχε… παιδέψει τον κόσμο και αποφάσισε να πετάξει μακριά, αφήνοντας το παιχνίδι να συνεχιστεί.