20 Σεπτεμβρίου 2022, Βόβο – Σπάκενμπουργκ 0-1

19 Οκτωβρίου 2022, Σπάκενμπουργκ – ΤΕΚ 2-1

12 Ιανουαρίου 2023, Γκρόνιγκεν – Σπάκενμπουργκ 2-3

8 Φεβρουαρίου 2023, Σπάκενμπουργκ – Κάτγουϊκ 1-1 (4-1 πέναλτι)

28 Φεβρουαρίου 2023, Ουτρέχτη – Σπάκενμπουργκ 1-4

Θέλετε και άλλα αποτελέσματα για να καταλάβετε τι συμβαίνει φέτος στο Κύπελλο Ολλανδίας; Μόνο και μόνο που οι έτερες ομάδες της τετράδας είναι η Αϊντχόφεν, η Φέγενορντ και ο Άγιαξ φανερώνει το μέγεθος του επιτεύγματος των ποδοσφαιριστών του 35χρονου προπονητή, Κρις ντε Γκράαφ.

Μέχρι να πετάξει εκτός συνέχειας πάντως την Γκρόνιγκεν είναι σαφές ότι πολλοί δεν την είχαν υπολογίσει. Το 3-2 στο «Euroborg» σόκαρε την ποδοσφαιρική Ολλανδία, αλλά από αρκετούς θεωρήθηκε απλά ως ένα «πυροτέχνημα».

Εκεί όμως που και οι πλέον δύσπιστοι πείσθηκαν ήταν στα πλαίσια των προημιτελικών. Εκεί, η Σπάκενμπουργκ φιλοξενήθηκε από την Ουτρέχτη του Τάσου Δουβίκα και του Βασίλη Μπάρκα. Στο «Stadion Galgenwaard», παρέδωσε μία υπέροχη ποδοσφαιρική παράσταση επικρατώντας με 4-1 και παίρνοντας μία πανηγυρική πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ολλανδίας.

Πλέον, όλοι είναι αναγκασμένοι να ασχοληθούν με τους παίκτες του Ντε Γκράαφ οι οποίοι έφθασαν αισίως μια ανάσα από τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Το μέγεθος της επιτυχίας τους γίνεται μεγαλύτερο αν υπολογίσει κανείς πως φέτος βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Η Σπάκενμπουργκ πάντως μπαίνει για πρώτη φορά στις ποδοσφαιρικές συζητήσεις όλης της χώρας, καθώς στα 92 χρόνια ιστορίας της μετράει δύο πρωταθλήματα τρίτης κατηγορίας και τρία ερασιτεχνικά, αδυνατώντας να βρεθεί έστω και για μία σεζόν στην Eredivisie.

«Δεν παίζουμε μπάλα την ημέρα του Θεού»

Με την ομάδα αυτή πάντως στα ημιτελικά, έχει δημιουργηθεί ευλόγως ένα σοβαρό ζήτημα. Σε περίπτωση που προκριθεί στον τελικό της 30ής Απριλίου, θα κληθεί να αγωνιστεί Κυριακή κάτι που οι άνθρωποί της δεν δέχονται.

«Δεν είναι δυνατόν να αγωνιστούμε Κυριακή, απλά δεν γίνεται. Δεν παίζουμε ποτέ την Κυριακή», ομολογεί ο πρόεδρος της ομάδας στα ολλανδικά ΜΜΕ. «Θα συζητήσουμε με τις υπόλοιπες ομάδες και θα ζητήσουμε το παιχνίδι να μεταφερθεί για το Σάββατο», ανέφερε στη συνέχεια, με την ολλανδική ομοσπονδία να επιβεβαιώνει το συγκεκριμένο αίτημα.

Και πράγματι φαίνεται πως αν η Σπάκενμπουργκ κάνει αυτό το τεράστιο βήμα, η KNVB δείχνει διατεθειμένη από την πλευρά της να προσωρήσει σε αυτή την υποχώρηση. Κάτι σε μια μικρή επιβράβευση για την ομάδα που έκανε μια χώρα να τρίβει τα χέρια της, μα δεν θέλησε να θυσιάσει στιγμή τις ρίζες της και όσα πρεσβεύει.

Τα βλέμματα λοιπόν όλων μας είναι στον ημιτελικό της 4ης Απριλίου με αντίπαλο την Αϊντχόφεν. Για να είμαστε ειλικρινείς, ελπίζουμε φέτος να χρειαστεί ο τελικός να αλλάξει ημερομηνία και να πραγματοποιηθεί Σάββατο.