Παρότι οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας περνάνε από «σαράντα κύματα» εδώ και αιώνες, οι δύσκολες στιγμές που έχουν περάσει διαχρονικά οι δύο χώρες τις φέρνουν συνήθως πιο κοντά.

Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες που έστειλαν ανθρωπιστική βοήθεια στους γείτονες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που στέρησαν τη ζωή σε τουλάχιστον 50.000 ανθρώπους και έσβησαν από τον χάρτη ολόκληρες πόλεις.

Πλέον, μετά την τραγωδία που βύθισε στο πένθος τη χώρα μας, η Τουρκία έδειξε τη συμπαράστασή της με πολλούς αξιωματούχους, οργανισμούς και φορείς να στέλνουν μηνύματα αλληλεγγύης στις δύσκολες στιγμές μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Από την κίνηση αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει η Φενέρμπαχτσε, η οποία έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο. Πλην του προπονητή Δημήτρη Ιτούδη, στο ρόστερ της υπάρχουν ο Νικ Καλάθης, ο Κώστας Αντετοκούνμπο και (εδώ και λίγες ώρες) ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

«Ελλάδα είμαστε μαζί σου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πανό που σηκώθηκε στις εξέδρες του γηπέδου «Ulker Sports Arena» που στεγάζει τις προσπάθειες της Φενέρμπαχτσε.