Μια νέα δήλωση, που προκάλεσε την αντίδραση των τενιστριών, έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται ξανά στο μάτι του κυκλώνα. Γυναίκες αθλήτριες παγκοσμίου φήμης τα «βάζουν» μαζί του και δίνουν την δική τους απάντηση. Ο Έλληνας τενίστας, λοιπόν, πρότεινε οι τενίστριες να αγωνίζονται στα Grand Slam μέχρι και το 5ο σετ και όχι μέχρι το 3ο, όπως ισχύει.

Ο Τσιτσιπάς, μιλώντας στο First Sportz, αναφέρει ότι το δίκαιο είναι να γίνει αυτή η αλλαγή, γιατί οι γυναίκες πληρώνονται το ίδιο με τους άνδρες, οπότε πρέπει να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. «Δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις με αυτό που θα πω, ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών -αλλά στις γυναίκες γίνονται ματς των 3 σετ και στους άνδρες των 5.

Επιστημονική έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε θέμα αντοχής. Δεν ξέρω. Ίσως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές. Για τα γκραν σλαμ τουλάχιστον. Από την άλλη βέβαια, με 3 σετ στους άνδρες ίσως βλέπαμε μεγαλύτερη γκάμα νικητών στα Slams. Πιστεύω ότι οι τίτλοι θα ήταν εντελώς διαφορετικοί στους άνδρες αν είχαμε νικητή σε σύνολο τριών σετ», δήλωσε ο Τσιτσιπάς.

Ο Τσιτσιπάς «προκάλεσε» την Osaka

Οι δηλώσεις του αυτές έφεραν θύελλα αντιδράσεων και πολλοί έσπευσαν να τις σχολιάσουν. Η Naomi Osaka, ρωτήθηκε για τη δήλωση του Έλληνα τενίστα, και εκείνη απάντησε με το «ίδιο νόμισμα». «Θέλει να παίξει εννέα σετ; Αν προσπαθήσει να αυξήσει τα δικά μας σετ, θα αυξήσω τα δικά του. Αυτός ο τύπος είναι τόσο αστείος. Νιώθω ότι αυτό θα άλλαζε τη δομή του τένις, ότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν να κάνουν διαφορετικά πράγματα στο γυμναστήριο και τέτοια πράγματα. Θα χρειαστεί επίσης πολύς χρόνος για να εφαρμοστεί, αλλά επίσης ένας άνδρας μιλάει για ένα γυναικείο άθλημα, οπότε δεν νομίζω ότι η ιδέα του θα πραγματοποιηθεί» είπε.

Πριν από την Osaka, τις επιθυμίες του Τσιτσιπά είχε σχολιάσει και η Τσέχα, Karolina Piskova, πρώην Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη των γυναικών. Εκείνη δημοσίευσε ένα screenshot από τη συνέντευξή του και με μερικά emojis τον τρόλαρε για την φαεινή ιδέα του. Δεν άργησε να του απαντήσει μέσω των κοινωνικών δικτύων, στολίζοντάς τον με μερικά επίθετα. « Λάμπρος, μεγάλο μυαλό, έξυπνος και πεφωτισμένος… » έγραψε.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr: 

Ashleigh Barty: Παγκόσμιο σοκ με τη Νο1 τενίστρια – Αποσύρεται σε ηλικία 25 ετών

Gregg Popovich, γι΄αυτό είσαι τιτάνας: Τα «έχωσε» σε όσους δε μιλάνε ανοιχτά για τον πόλεμο του Putin

Μαρία Σάκκαρη: Προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells – Αν νικήσει θα γίνει το Νο2 στον κόσμο