Ήταν κάτι σαν τοτέμ της Ουνιόν Βερολίνου ο Ουρς Φίσερ, την πήρε από την αφάνεια και την έφτασε ως το Champions League μέσα σε 5,5 χρόνια. Αλλά η κάκιστη φετινή πορεία, με τρέχον μαύρο σερί 9 ηττών, σταμάτησε απότομα αυτό το success story. Μια δυσάρεστη εξέλιξη που όμως εξ αντανακλάσεως οδήγησε σε κάτι ιστορικό για το γερμανικό ποδόσφαιρο.

Νέος προπονητής αναλαμβάνει ο Μάρκο Γκρότε, γνωστός στα μέρη μας από το πέρασμά του από τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά η είδηση είναι ότι θα έχει για πρώτη βοηθό μια γυναίκα. Την Μαρί-Λουίζ Έτα. Η οποία γίνεται έτσι η πρώτη γυναίκα που θα αποτελεί μέρος ενός τεχνικού επιτελείου ανδρικής ομάδας στην Bundesliga.

Η 32χρονη Έτα είναι πρώην παίκτρια και τον περασμένο Ιούλιο προσελήφθη ως βοηθός του Γκρότε στην ανδρική Κ19 της Ουνιόν Βερολίνου. Τώρα οι δυο τους ανεβαίνουν level και θα ψάξουν μαζί να κάνουν την ομάδα της γερμανικής πρωτεύουσας να βρει ξανά το δρόμο της. Με το status του προσωρινού σε πρώτη φάση, αλλά αν τα πάνε καλά γιατί να μην συνεχίσουν; Έχει συμβεί πολλάκις…