Ο ελληνικός στίβος πανηγύρισε μέσα σε λίγες ώρες το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στο Μόναχο. Μετά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35χλμ βάδην, ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε πως είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην Ευρώπη, αφού «πέταξε» με άλμα στα 8,52μ. και ανέβηκε ξανά στην κορυφή, υπερασπίζοντας τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο Έλληνας αθλητής με το άλμα του σημείωσε ρεκόρ αγώνων, αν και το χρυσό το είχε σιγουρέψει νωρίτερα με ένα άλμα στα 8,35μ. και με τα 8,23μ. Ξεκίνησε με άκυρο άλμα στα 8.50, στη συνέχεια κατάφερε να πιάσει τα 8.23, άλμα το οποίο τον έφερε στην πρώτη θέση, από την οποία και δεν έφυγε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα.

Στην τρίτη προσπάθεια έβαλε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, φτάνοντας στα 8.35, ενώ λίγα λεπτά μετά κατάφερε αυτό που μας έδειξε στην πρώτη άκυρη προσπάθεια, καθώς «πέταξε» στα 8.52 και κλείδωσε ουσιαστικά το χρυσό, κάνοντας μάλιστα την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο.

https://youtu.be/z4d–cODtgA

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου μετά το Βερολίνο, πριν 4 χρόνια, και δικαιούται πλέον να λέει πως είναι με διαφορά ο κορυφαίος άλτης του μήκους στην Ευρώπη στο αγώνισμα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Μάλιστα, έγινε ο 4ος αθλητής στην ιστορία του μήκους στην διοργάνωση, που καταφέρνει να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, μετά τους Βίλεμ Λέχουμ (Γερμανία, 1934-38), ο Ιγκορ Τερ-Οβανεσιάν (ΕΣΣΔ, 1958-62) που είναι και ο μόνος με τρία χρυσά στο μήκος και Γκρεγκ Ράδερφορντ (Μ. Βρετανία, 2014-16).

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Και γιατί να μην είναι ο Αντετοκούνμπο «μεγαλύτερος από τον Γκάλη»;

Τένις: Άνοδος για την Σάκκαρη και πτώση για τον Τσιτσιπά στην Παγκόσμια Κατάταξη

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Το ξέσπασμά της για το αποτέλεσμα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα – «Το fairplay είναι μια άγνωστη λέξη»