Απίστευτες εικόνες μας έρχονται από το Βέλγιο. Συγκλονιστικές. Στη σκέψη και μόνο του πόσο χειρότερα θα μπορούσε να είναι τα πράγματα σε πιάνει σύγκρυο. Η τραγωδία αποφεύχθηκε το τσακ. Αρνητικός πρωταγωνιστής ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο Σοφιάν Κιγίν της βελγικής Λέουβεν. Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός ενεπλάκη σε ένα σοκαριστικό ατύχημα με το αυτοκίνητό του, το απόγευμα της Πέμπτης (30/3).

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Βελγίου, οδηγούσε το αυτοκίνητό του με 200 χλμ/ώρα όταν έχασε τον έλεγχο. Το όχημα προσέκρουσε σε ένα κράσπεδο, σηκώθηκε στον αέρα και τρύπησε τον τοίχο ενός παραπλήσιου γυμναστηρίου! Αρχικά η κατάστασή του ήταν κρίσιμη έχοντας υποστεί πολλαπλά κατάγματα, αλλά φαίνεται πως πλέον έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Βέλγιο

Το πιο συγκλονιστικό πάντως, είναι άλλο. Και το αποκάλυψε η δήμαρχος της πόλης Φλεμάλ, στη Βαλονία, όπου έγινε το ατύχημα. «Περάσαμε ξυστά δίπλα από μια τραγωδία. Μια ομάδα μικρών κοριτσιών είχε προπόνηση, μόλις 11 δευτερόλεπτα πριν από τη σύγκρουση είχαν τελειώσει και είχαν πάει στα αποδυτήρια. Από καθαρή τύχη αποφύγαμε τα χειρότερα», είπε, πριν σταθεί και στην άμεση ανταπόκριση των αρμόδιών. «Άπαντες έκαναν αυτό που έπρεπε και αμέσως. Αστυνομικοί, πυροσβέστες, ασθενοφόρα, νοσοκομείο. Οι αποφάσεις όλων ήταν οι καλύτερες δυνατές».

Το λέμε συχνά, αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε πάντα πόσο αληθινό είναι, περισσότερο σαν κασέτα το επαναλαμβάνουμε: Η τύχη, ή ατυχία όπως το δει κανείς, είναι μια μεταβλητή που ορίζει τις ζωές μας. Αυτό το ατύχημα στο Βέλγιο έρχεται να μας το υπενθυμίσει…

Βέλγιο