Θα περίμενε κανείς μια μεταγραφή 200 εκατ. ευρώ να είναι παντού πρώτο θέμα. Με αναλύσεις επί αναλύσεων. Με εξηγήσεις επί εξηγήσεων. Μα τότε με τη μεταγραφή του Βίτορ Ρόκε στην Μπαρτσελόνα ασχολούνται μόνο αυτοί που (την) ξέρουν;

Μα πολύ απλά γιατί αυτό δεν είναι το πραγματικό ποσό αλλά η προσδοκία. Αυτό που υποστήριξε ο ατζέντης του. Το συμφωνημένο, το γκαραντί για τον νεαρό Βραζιλιάνο που δεν πρόκειται να φορέσει τα «μπλαουγκράνα» πριν το 2024 (θα συνεχίσει δανεικός στην Ατλέτικο Παραναένσε ως τότε) είναι αρκετά πιο κάτω.

Παραμένει βέβαια εντυπωσιακό ως ποσό. Συγκεκριμένα το φιξ κόστος για τον 18χρονο σέντερ φορ ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ και με τους όρους των μπόνους που έχουν προβλεφθεί μπορεί άνετα να φτάσει κοντά στα 60. Υπήρχαν και αγγλικά κλαμπ που έδιναν πολύ περισσότερα, αλλά ο παίκτης ήθελε Μπαρτσελόνα και μόνο Μπαρτσελόνα.  

Κατά τον ατζέντη του Βίτορ Ρόκε η Μπάρτσα αγόρασε… κοψοχρονιά τον επόμενο μεγάλο σταρ του αθλήματος: «Είναι ένα θεαματικό deal και γίνεται ακόμα περισσότερο καθώς αν ο παίκτης κάνει όλα αυτά που προβλέπονται στα μπόνους, τότε η πραγματική του αξία θα φτάσει άνετα τα 200 εκατ. ευρώ».

Βίτορ Ρόκε Vs Έντρικ: Το επόμενο μεγάλο δίπολο του ισπανικού ποδοσφαίρου;

Δουλειά του είναι βέβαια να διαφημίσει και να «μοσχοπουλήσει» τον πελάτη του. Αλλά είναι σίγουρο πως ο Βίτορ Ρόκε είναι μια σπέσιαλ περίπτωση. Ανάλογη με αυτή του συμπατριώτη του, Έντρικ που πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης. Τα 2 μεγαλύτερα ταλέντα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου θα παίζουν απέναντι, στους 2 μεγάλους του ισπανικού φουτμπόλ – φουλ ιντριγκαδόρικο.

Ο Βίτορ Ρόκε, να σημειώσουμε, υπέγραψε 7ετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα και η ρήτρα του ορίστηκε στα 500 εκατ. ευρώ. Νάτη ξανά η προσδοκία, τέτοια ποσά αυτό συνοψίζουν.

Οι Καταλανοί λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οφείλουν να είναι εφευρετικοί και υπομονετικοί στις μεταγραφικές τους επιλογές. Γι’ αυτό θα αναγκαστούν να περιμένουν μέχρι να έχουν δικό τους στο γήπεδο τον νεαρό Βραζιλιάνο. Αν βέβαια όντως γίνει παίκτης της 200άρας, χαλάλι η αναμονή.