Και στην Πόλη θα ‘ναι ωραία με την κούπα για παρέα; Καλά, ας μην είμαστε και τόσο σίγουροι. Όχι ότι δεν θα ‘ναι ωραία για όποιον κατακτήσει το Champions League, το ιερό Γκράαλ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αλλά για το ότι ο τελικός θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη!

Ναι, κάτι περίεργο παίζει με το μέρος που είναι προγραμματισμένο να γίνει το ματς, στις 10 του προσεχούς Ιουνίου, που θα κρίνει την ταυτότητα του φετινού πρωταθλητή Ευρώπης.

Σύμφωνα με την Daily Mail, στην UEFA ανησυχούν για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της Τουρκίας. Συγκεκριμένα φοβούνται τι μπορεί να φέρει το «αύριο» των προεδρικών εκλογών στη γειτονική μας χώρα, προβλέπουν αναταραχές και δεν ξέρουν ως πού αυτό μπορεί να φτάσει. Η κατάσταση είναι ήδη έκρυθμη…

Σε αυτό το πλαίσιο και για να είναι καλυμμένοι για το χειρότερο δυνατό σενάριο, φέρονται να έχουν εκπονήσει ένα plan B για τη μεταφορά του τελικού στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας.

Προφανώς κάτι τέτοιο, λιγότερο από ένα μήνα πριν την προγραμματισμένη σέντρα, μόνο απλό πράγμα δεν είναι. Αλλά έχει ήδη γίνει μια πρώτη ανεπίσημη επαφή με την πορτογαλική Ομοσπονδία, για να υπάρχει εναλλακτική σε περίπτωση ανάγκης.

Αν πάντως επαληθευτεί το άνωθεν σενάριο, θα αρχίσουμε να μπαίνουμε σε σκέψεις περί κατάρας. Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ο τελικός δεν έγινε στην Κωνσταντινούπολη, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, ούτε το 2020 ούτε το 2021. Θα τριτώσει άραγε το κακό;