Το όνειρο του κάθε παιδιού είναι νομίζω να μπορεί να τρώει πρωί-βράδυ μόνο γλυκά. Σε όλους μας έχει περάσει αυτή η ιδέα, η οποία από ότι φαίνεται βρίσκεται και στο μυαλό των σημερινών παιδιών.

Αυτό το λέμε γιατί ένα 4χρονο αγόρι, ο Christian King, στο Σίδνεϊ παρήγγειλε παγωτά αξίας άνω των 1.000 δολαρίων μέσω εφαρμογής και τα έστειλε στο πυροσβεστικό τμήμα που εργάζεται ο μπαμπάς του. Βέβαια υπάρχει εξήγηση και ένα πανούργο σχέδιο στο μυαλό του πιτσιρικά.

Μέσα στα γλυκά που παρήγγειλε ήταν και μία τούρτα γενεθλίων και συσκευασίες παγωτού με τις αγαπημένες του γεύσεις. Και εδώ φαίνεται πόσο πιο μπροστά είναι η νέα γένια. Εμείς ποτέ δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε το «ιντερνέτ». Να είναι καλά η τεχνολογία.

Ο 4χρονος πήρε λοιπόν το τηλέφωνο του πατέρα του, Kris King, για να κάνει την παραγγελία αξίας 1.139 δολαρίων από το Gelato Messina στο UberEats τη Δευτέρα. Ο πατέρας του, είχε δώσει στο γιο του το τηλέφωνό του για να παίξει ενώ εκείνος παρακολουθούσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα της κόρης του.

Ο γιος του τον προειδοποίησε ότι σύντομα κάτι θα ερχόταν. Ο πατέρας του τον αγνόησε, μέχρι που ένας οδηγός ντελίβερι της UberEats κάλεσε τη γυναίκα του. Εκείνη τη στιγμή μάλλον έπαθε ένα μικρό εγκεφαλικό.

«Πρώτα από όλα νόμιζα ότι ήταν 139 δολάρια. Και μετά κοίταξα την απόδειξη. Ήταν 1.139 δολάρια και παραλίγο να πάθουμε με τη γυναίκα μου καρδιακή προσβολή. Κοίταξα την οθόνη περίπου 30 φορές. Μου είπε ότι παρήγγειλε μια τούρτα γενεθλίων για τον εαυτό του αλλά δεν τον πίστευα καν. Είχε αγοράσει 99 γλυκά.

Έβγαλα καπνό από τα αυτιά για αρχή και ούρλιαζα. Έτρεξε στο δωμάτιό του πριν καν του το πω» λέει ο πατέρας του 4χρονου, ο οποίος είχε διαλέξει ακριβώς τα γλυκά που ήθελε.

Τα γενέθλια του Christian είναι τον Ιανουάριο, πράγμα που σημαίνει ότι ο μικρός προετοιμαζόταν από τώρα. Ξέρουμε άλλωστε με τι ανυπομονησία περιμένουν τα παιδιά τα γενέθλια τους. «Παραγγέλλουμε πράγματα από το UberEats κάθε μέρα και προφανώς μας έβλεπε να το κάνουμε συνέχεια, αλλά ποτέ δεν το έκανε ο ίδιος. 1.200 σχεδόν δολάρια αργότερα, ήταν ένα μεγάλο σοκ».

Η τεράστια παραγγελία παραδόθηκε στον πυροσβεστικό σταθμό του Newtown όπου εργάζεται ο King ως πυροσβέστης και είχε κάνει την τελευταία παραγγελία. Οι συνάδελφοί του δέχτηκαν την παραγγελία και αφαίρεσαν ό,τι είχαν από το ψυγείο για να αποθηκεύσουν τα γλυκά.

Η UberEats τελικά αποφάσισε να επιστρέψει τα χρήματα της παραγγελίας όταν ο King και η σύζυγός του εξήγησαν τι είχε συμβεί. Ο King είπε αρχικά στον γιο του ότι ο Άγιος Βασίλης δεν θα ερχόταν φέτος γιατί ήταν κακό παιδί, αλλά μετά την επιστροφή των χρημάτων άλλαξαν γνώμη. «Το κερασάκι στην τούρτα ήταν όταν η UberEats είπε ότι θα μας επιστρέψει τα χρήματά. Άρα ο Άγιος Βασίλης θα έρθει» είπε.

«Η UberEats δεν γνώριζε τίποτα, αλλά πραγματικά πιστεύαμε ότι κάτι έπρεπε να είχαν σκεφτεί. Ήταν μια πολύ ασυνήθιστη παραγγελία. Σκεφτήκαμε ότι κάποιος θα αμφισβητούσε μια παραγγελία 1.000 $ τυχαίων πραγμάτων και μια τούρτα γενεθλίων που έγραφε χρόνια πολλά».