Η Demi Lovato μετά από την επαφή που είχε με τους εξωγήινους, του οποίους δεν θέλει πια να αποκαλούμε έτσι γιατί είναι προσβλητικό, πήρε σβάρνα όλα τα μυθολογικά τέρατα που νιώθει ότι αδικούνται.

Μετά από μελέτη που έριξε πάνω στην αρχαία ελληνική μυθολογία και σε συνδυασμό με την σύγχρονη πραγματικότητα, κατέληξε σε μερικές εναλλακτικές ονομασίες για τα «τέρατα», τα οποία δεν πρέπει να αποκαλούμε τέρατα γιατί πλέον ο όρος χαρακτηρίζει κάποιον εγκληματία. Δεν αξίζει στα τέρατα να τα λέμε τέρατα γενικότερα λοιπόν.

Οι «Γίγαντες» επίσης δεν είναι ένα πρέπον όνομα, καθώς την ίδια ονομασία έχουν πάρει μέχρι και φασόλια, οπότε δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για όντα που είχαν στενή σχέση με τους θεούς. Η ίδια η Lovato προτείνει να μετονομαστούν σε «Musks» από τον Elon Musk, ο οποίος θα μπορούσε να κινεί τα νήματα της ανθρωπότητας ή και «Gates», από τον Bill τον Gates. Δεν έχει καταλήξει ακόμα στο ποιος είναι πιο ισχυρός.

Μια ακόμα ονομασία που έχει πάρει άλλο νόημα στην σύγχρονη εποχή είναι οι «Γοργόνες». Συχνά χρησιμοποιείται από πέφτουλες σε σχόλια κάτω από φωτογραφίες με μαγιό, οπότε λογικό είναι να παρεξηγηθούν οι πραγματικές Γοργόνες. Μια εναλλακτική ονομασία είναι «Ζαργάνες», που παρότι χρησιμοποιείται για πέσιμο, είναι λιγότερη διαδεδομένη λέξη. Τα ψάρια δεν την ενδιαφέρουν τι θα κάνουν, καθώς δεν είναι οντότητες.

Η Lovato φαίνεται να έχει εντρυφήσει στη μυθολογία, για αυτό και γνωρίζει τα πιο σπάνια μυθικά τέρατα, όπως η «Λάμια», που ήταν βασίλισσα της Λιβύης που έγινε δαίμονας. Τώρα το Λάμια παραπέμπει στη Λαμία, κάτι που η Demi δεν δέχεται για μια βασίλισσα- δαίμονα. Αντ’αυτού προτείνει μια πιο βασιλική πόλη, όπως το «Μπάκιγχαμ».

Ένα ακόμα είναι και η «Σφίγγα», το όνομα της οποίας παραπέμπει στο γνωστό έντονο, παρότι αυτή ήταν ένα πλάσμα με σώμα και νύχια λιονταριού, φτερά αετού και ανθρώπινο κεφάλι. Το Σφίγγα είναι πολύ λίγο για εκείνη και μειώνει την υπόστασή της. Ως ελληνική προέλευση έχουν εξεταστεί οι λέξεις “σφίγγω”, και “φίκις” (οπίσθια), σε συνδυασμό με ερωτικές και ψυχαναλυτικές ερμηνείες του αινίγματος της Σφίγγας προς τον Οιδίποδα. Οπότε το «Σφιγγοκώλα» θα μπορούσε να είναι το καινούργιο της όνομα.

Τέλος, οι «Σειρήνες» έχουν χάσει την αίγλη τους καθώς πολλές φορές η λέξη έχει αρνητικά χροιά. Εκτός από το αντικείμενο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναφερθείς στη τσιριχτή φωνή κάποιου, που στάνταρ σε εκνευρίζει. Επίσης παραπέμπει στο γνωστό σάιτ ενηλίκων.  Για αυτό το λόγο θα μπορούσαν να μετονομαστούν σε «Βίκυ Καγιά»…από τις «Σειρήνες στο Αιγαίο». Ναι, βλέπει και ελληνικό κινηματογράφο η Demi, για να έχει μια σφαιρική αντίληψη πάνω στο θέμα.