Οι ψεκασμένοι αρνητές απογραφής, εμβολίων και κάθε παραδεδεγμένης αλήθειας, δεν είναι φαινόμενο μόνο του 2021. Υπήρχαν από πάντα. Απλώς, σε άλλες εποχές ήταν η πλειοψηφία και οι ψεκασμένοι της εκάστοτε περιόδου ήταν αυτοί που απλώς έβλεπαν τα δεδομένα και την πραγματικότητα.

Στο νέο τεύχος του Nitro που κυκλοφορεί, ο Δημήτρης Καμπουράκης βάζει τη φαντασία του και γράφει μια ιστορία για τα πρώτα Χριστούγεννα και το πώς θα μπορούσαν οι ψεκασμένοι του τότε να αντισταθούν στην εξουσία των Ρωμαίων.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το κείμενο

«Τους βλέπω να καταφθάνουν από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Παλαιστίνης, της Ιουδαίας, της Καισάρειας, της ευρύτερης περιοχής που κάποτε θα ονομάσουν Μέση Ανατολή. Καραβάνια ολόκληρα που περπατούν επί μέρες σε ερημιές και λόφους, άντρες, γυναίκες, παιδιά, γριές και γέροι τουρλού-τουρλού, μέσα στο κρύο και το αγιάζι, κατασκονισμένοι και μισοπεινασμένοι, πεζοί ή πάνω σε ταλαίπωρα γαϊδουράκια. Έχουν κατακλύσει τα πάντα, πανδοχεία, σπίτια, στάβλους, απάνεμες γωνιές και παράγκες, ψάχνοντας ένα σημείο να ξαποστάσουν λίγο και να συνεχίσουν. Και γιατί παρακαλώ αυτή η τεράστια φασαρία; Για να απογραφούν. Μάλιστα.

Αυτοί δεν είναι άνθρωποι, είναι πρόβατα. Η τοπική εξουσία του Ηρώδη και η παγκόσμια διακυβέρνηση των Ρωμαίων τους έχει βάλει στην γραμμή σαν άβουλα όντα. Έβγαλε φιρμάνι ο αυτοκράτορας «πηγαίνετε τώρα στην γενέτειρα πόλη σας για να απογραφείτε» κι αντί αυτοί να ξεσηκωθούν και να δείρουν τους απεσταλμένους ή τους απογραφείς, φόρτωσαν τα μπαγάζια τους και ξεκίνησαν. Μιλάμε για ζώα, ανίκανα να δουν τι τεράστιο παιχνίδι παίζεται πίσω από τις βιβλικές πλάτες τους.

Μα καλά, δεν καταλαβαίνουν ότι αν απογραφούν, θα υπάρχουν πάντα μέσα στους καταλόγους του παγκόσμιου γκουβέρνου; Που μετά θα έρθει να τους πάρει τα υπάρχοντα τους για φορολογία και τα παιδιά τους για φαντάρους; Στην συνέχεια θα τους πάρει την πίστη τους και τέλος θα τους αρπάξει και την ψυχή τους; Μα τόσο δύσκολο είναι καταλάβουν το προφανές όλοι αυτοί οι ηλίθιοι που τώρα περνούν ξέπνοοι από μπροστά μου;

Δεν βλέπουν ότι η ρωμαϊκή παγκοσμιοποίηση έχει βαλθεί να μας μετατρέψει όλους σε σκλάβους και υποχείρια της; Θα έλεγα σε ρομπότ, αλλά τα ρομπότ δεν έχουν εφευρεθεί ακόμα, οπότε δεν θα το καταλάβει κανένας.

Και τι να καταλάβουν δηλαδή οι ηλίθιοι, που όταν τους εξηγούμε πως όλα αυτά είναι σχέδια του Γάιου Ιούλιου Ζούγκεμπεργκ και του Μάρκου Αυρήλιου Σόρος, αυτοί γελάνε και μας λένε ψεκασμένους; Βρισκόμαστε  μπροστά σε μια πελώρια παγκόσμια συνωμοσία που θα μας κάνει όλους αλοιφή κι αυτοί κάθονται κι ακούνε τους Γραμματείς, τους Φαρισαίους, τους κρατικούς υπαλλήλους και τους στρατιωτικούς διοικητές.

Την στήνουμε εμείς βέβαια σε διόδια και χάνια κατά μήκος των δρόμων και όπου βρούμε ευκαιρία τους τα λέμε, αλλά αυτοί τίποτα. Είπε λέει το κράτος να απογραφούν κι αφού το ‘πε, πρέπει να το κάνουν. Τι να τους απαντήσεις τώρα; Ότι όλα αυτά είναι ένα καλοστημένο σχέδιο των Ελλήνων που διάβρωσαν τους Ρωμαίους με κάτι Πλάτωνες και Αριστοτέληδες; Αυτούς τους φαρμακερούς φιλοσόφους που κάνουν πειράματα και γράφουν βιβλία αποεθνοποίησης και αθεοποίησης;

Αφήστε τις βρωμερές θεωρίες εκείνου του πουλημένου δήθεν γιατρού Ιπποκράτη, που λέει ότι το ανθρώπινο σώμα δεν είναι δημιούργημα –άρα και έρμαιο- του Θεού, αλλά ένα σύνολο σκληρών και μαλακών ιστών και πνεύματος. Αν δεν σταματήσουμε τώρα αυτή την βλασφημία, σε λίγους αιώνες θα μας αμολάνε μπόλια στο κορμί μας, για να χώνουν κατ’ ευθείαν μέσα μας τον σατανά αυτοπροσώπως.

Έχουμε φτιάξει βέβαια κι εμείς τους «Θεματοφύλακες του Ιουδαϊκού Συντάγματος» και την «αστυνομία του Μωσαϊκού Νόμου», αλλά έχει εξαπολυθεί τρομερή καταστολή εναντίον μας. Οι παλιοί αρχηγοί μας σαν τον Αρτέμιους Πόπλιους Σώρα είναι στην φυλακή, οι καινούριοι σαν τον Γκρηγκόριους Αίλιους Πετράκο και τον Άριους Φλάβιο Σερβετάλιους λοιδορούνται και καταδιώκονται. Ορδές λεγεωνάριων και φυλάκων του Ναού ορμούν εναντίον μας, πόσο ν’ αντέξουμε με όλη αυτή την παγκόσμια αστυνομία πίσω μας;

* Το παρόν κείμενο είναι ένα τμήμα από το «Απόσπασμα από το ημερολόγιο ενός απελπισμένου ψεκ το έτος μηδέν, κάπου στην Παλαιστίνη» που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nitro. Θα βρεις ολόκληρο το άρθρο στο 3ο τεύχος που κυκλοφορεί στα περίπτερα.