Οι αγάπες καλό είναι να μην κρύβονται. Καλό είναι να δηλώνονται. Καλό είναι να ξέρουν όλοι τι αγαπάς και τι σε αγαπά. Γιατί η αγάπη, όταν επικοινωνείται, πολλαπλασιάζεται. Κι αφού αφήσουμε στην άκρη τον Πάολο Κοέλιο που μπήκε μέσα μας, ας περάσουμε στο παρασύνθημα. St. Patrick’s Day η σημερινή. Μια ημέρα που στην Ιρλανδία θα γίνεται πάρτυ στις παμπ.

Η Ιρλανδία είναι μια από τις πιο όμορφες χώρες και η ομορφιά της βασίζεται, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, στους ανθρώπους της. Από όπου και να τους πιάσεις, από την προφορά μέχρι την αδιαφορία τους για τα πάντα, οι Ιρλανδοί είναι στο top 3 των λαών. Στο top-4 αν λάβουμε υπ΄όψιν μια λίστα του 2014 που τους είχε βάλει σε αυτή τη θέση ως προς την προσφορά προς άλλους.

Επειδή όμως ένα επιχείρημα δεν αρκεί, έχουμε 5 λόγους που οι Ιρλανδοί είναι ο καλύτερος λαός της Ευρώπης και δικαίως το St. Patrick’s Day έχει γίνει ένα παγκόσμιο έθιμο. Murphy’s, Guiness, Dropkick Murphys

1. Τότε που νομιμοποίησαν για μία ημέρα κατά λάθος το ecstasy και την κεταμίνη

Ήταν το 2015 όταν το κοινοβούλιο αποφάσισε να ακυρώσει τη νομοθεσία που είχε εγκριθεί το 1977, επειδή δεν είχαν ψηφιστεί οι νέες τροπολογίες. Αυτό σήμαινε πως τα ναρκωτικά που κρίνονταν ως παράνομα, σε εκείνη τη μία ημέρα δεν θα ήταν. Άρα μπορούσες να κυκλοφορείς ελεύθερα με χάπια ecstasy.

2. Όταν άλλαξαν την κομματάρα Freed From Desire της Gala και την έκαναν Will Grigg’s on Fire για να τιμήσουν τον επιθετικό της χώρας τους που σκόραρε στο Euro 2016.

3. Στο ίδιο Euro, με την Ιρλανδία να παίζει στον όμιλο της Γαλλίας, είχαν μπει οι θεόμουρλοι σε συρμό του τρένου στο Μπορντό και όταν αντίκρυσαν μια γυναίκα με το μωρό της, άρχισαν να του τραγουδούν νανούρισμα.

4. Κάνουν τα καλύτερα μνημόσυνα. Πίσω στο 2015 ο Ger Foley άφηνε την τελευταία του πνοή στο Kerry και ο Brian O’ Sullivan, φίλος του, αποφάσιζε να τον τιμήσει ως εξής: ανέβηκε στη μπάρα του Falvey’s Bar και ενημέρωσε τους παρίσταντες πως θα τραγουδήσουν όλοι μαζί το Mr. Brightside των The Killers για να τον αποχαιρετήσουν. Άσχημο πράγμα ο θάνατος. Αλλά ακόμα πιο άσχημο να είσαι νεκρός και να μη μπορείς να συμμετέχεις σε αυτό το πάρτυ προς τιμήν σου.

5. Από την Ιρλανδία κατάγεται η πιο αέρινη, η πιο μαγική, η πιο παραμυθένια φωνή της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, η Dolores O’ Riordan. Αν δε σου λέει κάτι το όνομα της, αρχικά ντροπή σου. Εν δευτέροις, σίγουρα ξέρεις τους Cranberries. Άρα ξέρεις και τη φωνή που περιγράφουμε. Ε, της Dolores είναι.