Οι συνδρομητικές υπηρεσίες streaming όπως το Netflix έχουν περισσότερες προσφορές βίντεο από ποτέ. Γιατί λοιπόν τόσες πολλές από τις προτάσεις τους είναι τόσο κακές;
Η αρχική οθόνη του Netflix είναι γεμάτη με σειρές και ταινίες που δεν θα παρακολουθούσατε ποτέ ή σειρές και ταινίες που έχετε παρακολουθήσει ήδη 1.000 φορές. Όταν βλέπετε το «Συνιστάται για εσάς», και όλο σκρολάρετε προς τα κάτω χωρίς να έχετε βρει κάτι ενδιαφέρον αισθανθείτε ότι το netflix σας με τις προτάσεις που κάνει σας μπερδεύει με κάποιον άλλο.
Αν σας συμβαίνει αυτό, τότε μάλλον οι προτιμήσεις σας έχουν «αλλοιωθεί» από πρώην, σύζυγους, παιδιά ή ακόμα και φίλους που χρησιμοποίησαν τον κωδικό πρόσβασής σας πριν τους περιορισμούς που τέθηκαν. Συνεπώς, εάν δεν εκφράζεται ρητά την θετική σας γνώμη για μια σειρά ή ταινία οι υπηρεσίες δεν να μπορούν να γνωρίζουν ποιες είναι και οι προτιμήσεις σας
Ακολουθούν μερικά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επανεκπαιδεύσετε το netflix σε αυτά που σας προτείνει να δείτε, , ώστε να μην σας προτείνει για παράδειγμα το «Love Is Blind» όταν θέλετε να δείτε σειρές όπως το «The Crown».
Netflix: Τι να προσθέσετε και τι να διαγράψετε
Η παροχή σχολίων σχετικά με μια σειρά- για παράδειγμα, επιδοκιμάζοντας – μπορεί να σημαίνει πολλά περισσότερα από την απλή «θρησκευτική» παρακολούθηση κάθε επεισοδίου. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τα διαθέσιμα εργαλεία σχολίων, τόσο καλύτερα το Netflix θα κατανοήσει τα γούστα σας.
Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε: επεξεργασία ή διαγραφή του ιστορικού προβολής.
Μπορείτε να περιηγηθείτε περιοδικά στο ιστορικό για να αφαιρέσετε σειρές ή ταινίες που είδατε και τελικά δεν σας αρέσουν. Εάν κάτι παραμένει στο ιστορικό σας, ο αλγόριθμος μπορεί να προτείνει παρόμοιες σειρές ή ταινίες. Εάν τις αφαιρέσετε, ο αλγόριθμος δεν θα λάβει υπόψη του αυτή την εμφάνιση.
Ορισμένες φορές χρειάζεστε έναν υπολογιστή, ή τουλάχιστον ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, για να επεξεργαστείτε το ιστορικό προβολής.
Μπείτε στη σελίδα του Netflix μέσα από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, όχι στην εφαρμογή και επιλέξτε το προφίλ σας από το Προφίλ και τους Γονικούς ελέγχους. Ανοίξτε τη Δραστηριότητα προβολής και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε κύλιση για να καταργήσετε τίτλους με τους οποίους δεν συνδέεστε. (Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση περισσότερων.) Οι διαγραμμένες εκπομπές εξαφανίζονται επίσης από την ουρά συνέχειας παρακολούθησης.
Cool εφαρμογές, μυστικά hacks
Μερικές φορές, είναι πιο εύκολο να παραλείψετε εντελώς τις προτάσεις ή να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική εφαρμογή για αυτές.
Η εφαρμογή Reelgood παρακολουθεί τίτλους από τις περισσότερες συνδρομητικές υπηρεσίες streaming όπως το Netflix. Είναι ένας εξαιρετικά εύχρηστος τρόπος για να καταλάβετε που θ βρείτε τις ταινίες για παράδειγμα που έχουν κερδίσει ένα Όσκαρ. (Το «Oppenheimer» είναι στο Peacock, το «Poor Things» είναι στο Hulu.)
Μπορείτε να υποδείξετε στην εφαρμογή ποιες υπηρεσίες έχετε και ποιες ταινίες και εκπομπές έχετε ήδη δει.
Με βάση αυτό, θα προτείνει νέες σειρές ή ταινίες και θα σας υπενθυμίζει πότε ξεκινά η νέα σεζόν. Πρέπει να το ενημερώσετε χειροκίνητα, καθώς δεν γνωρίζει τι παρακολουθείτε σε κάθε συνδρομητικές υπηρεσίες streaming.
Εάν δεν μπορείτε να ξεγελάσετε τις συνδρομητικές υπηρεσίες streaming για να σας προσφέρουν τις καλές σειρές και ταινίες, βρείτε αυτό που θέλετε από την «πίσω πόρτα».
Το Netflix διαθέτει μια εύχρηστη συντόμευση για την εύρεση κρυφών ειδών και υποείδη. Ας πούμε ότι σας αρέσουν τα πολιτικά ντοκιμαντέρ, οι βωβές ταινίες ή οι «εφηβικές κραυγές». Το καθένα έχει έναν συγκεκριμένο αριθμητικό κώδικα ID.
Ναι, χρειάζεστε επίσης ένα πρόγραμμα περιήγησης για αυτό, αλλά μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και κόπο.
Πληκτρολογήστε netflix.com/browse/genre/ και προσθέστε τον συγκεκριμένο κωδικό ID στο τέλος. Η είσοδος στο netflix.com/browse/genre/81466194 προσφέρει ταινίες διάρκειας 90 λεπτών, ενώ το netflix.com/browse/genre/1964512 προσφέρει ταινίες και σειρές με θέμα τον κυβερνοπάνκ.
Αν χρησιμοποιηθούν μαζί, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να δείτε περισσότερα από αυτά που πραγματικά θέλετε. Απλώς δώστε του χρόνο, γιατί οι αλγόριθμοι δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη.
Πηγή: WSJ
Photo Credit: Shutterstock