Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε χθες στη Μεσσήνη για να ανακοινώσει τρία σημαντικά έργα υποδομών σε επίπεδο οδικών δικτύων, αεροδρομίου και βιολογικού καθαρισμού και στο πλαίσιο των ανακοινώσεων, έκανε μια βόλτα στην Καλαμάτα. Εκεί, ο δρόμος τον έβγαλε σε ένα κατάστημα με ζυμαρικά και πίτσες, όπου μίλησε με τους υπαλλήλους. Ιδιαίτερο όμως ήταν το ενσταντανέ του με την κοπέλα στο ταμείο, όπου έπιασαν ο ένας τα χέρια του άλλου και αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες.

Εμείς, με τα ειδικά μας ραντάρ που έχουμε βάλει στο παρελθόν πάνω στον Πρωθυπουργό, μπορέσαμε να βρούμε τι συζήτησαν και σας το μεταφέρουμε αυτούσιο. Η κουβέντα κράτησε αρκετά λεπτά και κάποιες από τις ατάκες που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ενδεικτικές του πόσο θείος που κάθεται με τη νεολαία, είναι.

«Άκουσε με προσεκτικά. Δε θα ήθελα να ξαναδώ ανανά στην πίτσα μου. Ούτε σε άλλη πίτσα στην Ελλάδα»

Κάπου λίγο όπα με τις χιπστεριές ρε παιδιά. Έξαλλος ο Μητσοτάκης με αυτές τις αηδίες που μπαίνουν πια πάνω στην πίτσα. Δεχτήκαμε τις μελιτζάνες, δεχτήκαμε τις αντσούγιες, δεχτήκαμε και κάτι χταπόδια, αλλά όχι ανανάδες.

«Παρήγγειλα κατά λάθος 14 πίτσες και θέλω να κάνουμε μια ακύρωση παραγγελίας γλυκιά μου»

Πρέπει λογικά ο Κωνσταντίνος να πήρε την κάρτα του μπαμπά και να του έδωσε να καταλάβει. Δεν πειράζει όμως κ. Πρωθυπουργέ. Θα τρως κρύα πίτσα με γάλα για πρωινό. Άχαστος συνδυασμός.

«Ξέρεις ότι το μεθάνιο δεν έχει οσμή; Την προσθέτουν για να ξέρεις πότε υπάρχει διαρροή»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δει πολύ Φιλαράκια στη ζωή του και είπε να εφαρμόσει τακτική Ρος Γκέλερ στο φλερτ, οπότε άρχισε να λέει στην κοπέλα για τα αέρια που δε μυρίζουν.

«Μήπως έχεις δει πουθενά το μπονγκ;»

Ως άνθρωπος που έχει σπουδάσει και στις ΗΠΑ, έχει ζήσει για τα καλά την κολεγιακή ζωή. Θυμήθηκε τις ένδοξες μέρες που οι συμφοιτητές του παράγγελναν πίτσα κια ζυμαρικά και brownies μες στη νύχτα μετά από έξαλλες βραδιές.

«Εγώ μικρός έβλεπα πολλά spaghetti western»

Σε μαγαζί με ζυμαρικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα μπορούσε να μην καταθέσει και το χιούμορ του. Έτσι, έκανε μια αναφορά στα spaghetti western επειδή spaghetti είναι και τα ζυμαρικά. Το πιάσατε ε;

«Θυμάμαι κι εγώ την πρώτη μου δουλειά. Μοίραζα φυλλάδια για το σουβλατζίδικο της θείας μου. Μη τη φοβάσαι τη δουλειά. Τώρα που είσαι νέα πρέπει να στίβεις την πέτρα»

Σαν κλασικός μεσήλικας που έχει ζήσει τη ζωή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να δώσει κουράγιο στην κοπέλα και οριακά δεν της είπε «εγώ στην ηλικία σου ήμουν 35 ετών».

«Θα μου φτιάξεις μακαρόνια με κιμά;»

Ο Σάκης Ρουβάς είναι καλός φίλος του Κυριάκου, οπότε δε γινόταν να μην θυμίσει στην κοπέλα αυτή την κομματάρα. Της έκλεισε και το μάτι λέγοντας «Ελένη».

«Και τρώω τα μακαρόνια σαν τον Καμπαμαρού»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν και είναι φασέος και εννοείται πως έχει δει πολύ Καμπαμαρού στα νιάτα του. Έτσι, συνδύασε Χατζηφραγκέτα και Καμπαμαρού για να είναι όσο πιο νεολαίος γίνεται.

«Να σε περιμένω στο σχόλασμα;»

Κάποιες ατάκες δεν παλιώνουν ποτέ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τον Στάθη Ψάλτη μέσα του. Μετά ίσως της είπε ότι θα την περιμένει με το μηχανάκι στη γωνία για να πάνε στον Λυκαβηττό.

«Και γυρίζει τότε και της λέει “i’m just a boy standing in front of a girl”»

Σινεφίλ τύπος ων, ο Πρωθυπουργός θέλησε να το γυρίσει στο ρομαντικό και άρχισε να περιγράφει στην κοπέλα τη σκηνή από το Notting Hill με τον Χιου Γκραντ και τη Τζούλια Ρόμπερτς.