Η Emma Stone είναι το πρόσωπο της ημέρας στην Ελλάδα. Η παρουσία της στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει το παιχνίδι Ολυμπιακός-Μονακό μαζί με τον Γιώργο Λάνθιμο, τα πανηγύρια της και η μάσκα Ολυμπιακού που φορούσε, την έκαναν με διαφορά την πιο αγαπητή ηθοποιό. Είχε ήδη γίνει με το The Favourite, αλλά τώρα είναι κάπου στη στρατόσφαιρα. Όποιος πει το παραμικρό για εκείνη, παίζει και να ενωθούμε για πρώτη φορά ως έθνος. Ναι, ακόμα και Παναθηναϊκοί που την ερωτεύτηκαν μετά το La La Land.

Ο Γιώργος Λάνθιμος φυσικά είναι ένα μπασκετικό παιδί, αφού ο μπαμπάς του που πέθανε πριν 2.5 χρόνια έπαιζε μπάσκετ και ήταν πολύ καλός. Οπότε είπε ότι η Emma Stone πρέπει να ζήσει την εμπειρία του μπάσκετ στην Ελλάδα για να έχει να συγκρίνει και με το ΝΒΑ. Και την έζησε για τα καλά όταν στο τέλος εισέβαλαν στο γήπεδο, πριν λήξει το ματς, άσχετοι και δυνητικά επικίνδυνοι ή όταν το ΣΕΦ έγινε ακατάλληλο για να αναπνεύσεις και να απολαύσεις τους πανηγυρισμούς της ομάδας σου.

Μέχρι να φτάσουμε όμως στο ΣΕΦ, η Emma Stone πέρασε μια ολόκληρη προετοιμασία, μια ιεροτελεστία για να ζήσει αυτή την εμπειρία. Εμείς έχουμε κατ΄αποκλειστικότητα το 24ωρο της στην Αθήνα κι ας μην ήρθε χθες απαραίτητα, αλλά αυτό βολεύει το αφήγημα μας. Πείτε το ποιητική αδεία.

Το πρώτο 24ωρο της Emma Stone στην Αθήνα

08:00 Η Emma Stone βγαίνει από την πύλη. Με το που φτάνει, τηλεφωνεί στον Λάνθιμο για να τον ενημερώσει. Εκείνος δεν το σηκώνει. Κοιμάται ακόμα γιατί έβλεπε χθες το βράδυ Φιλαράκια στο Netflix και πήρε μονοκοπανιά 6 σεζόν. Κοιμήθηκε στις 3 το πρωί στον καναπέ.

10:00 Η Emma είναι στη σουίτα του ξενοδοχείου της και ετοιμάζει το πρωινό αφρόλουτρο. Καθώς ρίχνει κάτι ειδικά σαμπουάν, την παίρνει πίσω ο Λάνθιμος. Της κάνει call me back γιατί ζει ακόμα στο 2005. Ή γιατί ξέχασε να βάλει κάρτα. Η Emma τον παίρνει πίσω. «Hi Yorgos, i am in Athens. Where are you bre my child; I’ve been calling you to tell me your plans for tonight. I missed the tzatziki and tiropitari we ate the last time» του λέει. «Forget all about it Emma. It took you aima the last time we had these. Tonight i will introduce you to another greek cultural aspect. It’s what we call “γήπεδο” ». O Γιώργος της εξηγεί τα καθέκαστα, ότι έχει κλείσει εισιτήρια και θα κάτσουν με τους φιλάθλους, όχι σε καμία σουίτα. Η Emma δείχνει ενθουσιασμένη, αν και αρχικά, όταν ο Γιώργος της είπε για ΣΕΦ, ήταν αρνητική γιατί πίστευε ότι θα γνωρίσει πάλι κάποιον σεφ με τίποτα Michelin. «No Yorgos, i don’t want to, i’m tired of all those pretentious chefs. I wanna meet the ones who serve the housewarming recipes and plates». «No Emma, you misunderstand. ΣΕΦ it’s the stadium’s name, it’s short for Peace and Friendship Stadium. But you will not find any Peace in there».

14:00 Μετά από έναν 4ωρο ύπνο, η Emma Stone μιλάει στο τηλέφωνο με τον άντρα και το παιδί τους, κανονίζει κάποιες δουλειές με την εταιρεία παραγωγής που έχουν και τηλεφωνεί ξανά στον Λάνθιμο για να πάνε για κανένα ποτό πριν το ΣΕΦ. Σε μισή ώρα ο Γιώργος είναι στο ξενοδοχείο της και την περιμένει να κατέβει. Η Emma έχει πιει ήδη 2 μαργαρίτες στο δωμάτιο για να είναι πιο χαλαρή και να προετοιμαστεί για όσα θα ζήσει το βράδυ. Συναντιούνται και φεύγουν. Ο Γιώργος θα την πάει πρώτα να λιγδώσει το εντεράκι της με κατεψυγμένα καλαμαράκια και τηγανητές σαρδέλες. Και μετά στο Uncle Tan’s στη Μαρίνα Ζέας για να πιουν ωραία cocktails. Στο αμάξι ακούνε τον νέο δίσκο του Αργυρού, με τον Λάνθιμο να της βάζει το τραγούδι Πειραιώτικο.

17:00 Αφού έχουν φάει κι έχουν πιει, κάνουν μια περατζάδα, αγναντεύουν τα σκάφη, η Emma βλέπει ένα που της αρέσει και ρωτάει τον Γιώργο αν μπορεί να του το κάνει δώρο για τη φιλοξενία του. Ο Γιώργος της εξηγεί ότι δεν χρειάζεται και μετά ανεβαίνουν σε ένα παγκάκι και χορεύουν κλακέτες καθώς δύει ο ήλιος. What a waste of a wonderful night, θα έλεγε κανείς. Ο Γιώργος τη ρωτάει πως είναι το παιδί της, εκείνη του απαντάει ότι κρύωσε και Βλήχη, γιατί της αρέσουν τα λογοπαίγνια. Ο Γιώργος μειδιά και σκέφτεται «δυο μέρες να μείνει ακόμα στην Ελλάδα και θα μιλάει σαν τον Μαρκαριάν».

19:30 Η Emma βλέπει κόσμο να κατευθύνεται προς το γήπεδο. Εντυπωσιάζεται. Ο Γιώργος της μαθαίνει κανά δυο συνθήματα για να μπορεί να συμμετέχει. Αν και ηθοποιός, δεν δείχνει να τα πάει καλά με την αποστήθιση. Με τα πολλά, καταφέρνει να ψελλίσει ένα «Gamiste ton Panathinaiko» και είναι έτοιμη να κάνει blend in.

20:15 Είναι έξω από το γήπεδο, έχουν παρκάρει και ο Γιώργος τη ρωτάει αν έχει φυλάξει λίγο χώρο ακόμα στο στομάχι της. Εκείνη λέει πως δεν πειράζει κι αν την πάει λίγο σερπαντίνα, είναι προετοιμασμένη. «This is how you Greeks do it» του λέει με γέλιο. Ο Γιώργος την πάει σε μια καντίνα και της παίρνει ωραίο περιποιημένο σάντουιτς με όλα τα κλασικά υλικά: ληγμένο λάχανο-καρότο, κέτσαπ, μουστάρδα, λουκάνικο ψημένο με γράσο και λάδι που έχει κάνει 6 χιλιόμετρα και φυσικά το μυστικό συστατικό: τον ιδρώτα του τίμιου καντινιέρη. Αυτό δίνει τη γεύση. Η Emma το παίρνει, της λέει ο καντινιέρης ότι κάνει 6 ευρώ, εκείνη έχει 500άρικο, του το δίνει και του λέει keep the change. Ο καντινιέρης δεν καταλαβαίνει Χριστό και της φωνάζει «ψιλά δεν έχεις βρε κοκώνα μου, τώρα άνοιξα ταμείο». Επεμβαίνει τότε ο Λάνθιμος και κλείνει το ζήτημα. Ο καντινιέρης μετά πάει με το 500ευρο και αγοράζει με 3 ευρώ τα χοτ ντογκ από άλλη καντίνα για να τα πουλήσει εκείνος σε διπλάσια τιμή.

21:30 Το ματς αρχίζει. Η Emma Stone λέει συνεχώς το σύνθημα που έμαθε, κάνει και μια χειρονομία στον Kevin Durant που την κοιτάζει απορημένος, του ρίχνει ένα μπινελίκι και γίνεται ένα με την κερκίδα. Κάθε λίγο και λιγάκι σηκώνεται από τη θέση της. Έπρεπε να έχει πάρει μαξιλάρι. Είναι πιο άβολα κι από την Επίδαυρο.

23:15 Ο κόσμος εισβάλλει στο γήπεδο, ενώ το ματς δεν έχει τελειώσει. Η Emma νομίζει ότι είναι κάποιο έθιμο και σηκώνεται για να ξεχυθεί κι αυτή στο παρκέ. Ο Λάνθιμος την προλαβαίνει και της λέει ότι είναι μεν έθιμο, αλλά μόνο για όσους θέλουν να ρίξουν και καμία ψιλή στα μουλωχτά. Η Emma δακρύζει. Όχι από συγκίνηση. Ούτε γιατί της αρέσει το Emma, Δάκρυα κι Ιδρώτας του Ρουβά.

01:00 Μόλις τώρα καταφέρνει να ξεπαρκάρει ο Λάνθιμος. Με την Emma κατευθύνονται στο ξενοδοχείο της. Σε όλη τη διαδρομή η Emma Stone είναι ενθουσιασμένη και μιλάει για όσα έζησε. Όταν επιστρέφει στη σουίτα της, δε μπορεί να κοιμηθεί. Είναι άραγε ο ενθουσιασμός ή μήπως οι καούρες από το λουκάνικο; Για να κοιμηθεί, σκρολάρει στα social και βλέπει όταν τα memes που έχουν γίνει με εκείνη. Ανοίγει τα αιτήματα μηνυμάτων και βλέπει ένα μήνυμα από τον Takis7. Της γράφει «Emma i saw you in the game and i was thrilled that you are also Olympiacos. I always thought you were vazela. Now i see you with other eyes. Please do not ignore me. Answer me and let’s go to boom boom». Η Emma το διαγράφει κι έτσι χάνεται η ευκαιρία να κάνει ο Μανουσάκης ένα νέο σίριαλ.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Megan Fox: Κοινότητα των βαμπίρ την προειδοποιεί μετά την αποκάλυψη ότι πίνει το αίμα του Machine Gun Kelly

5 διάσημα αγάλματα που έχουν διαβρωθεί από… το χούφτωμα

Elon Musk: Ξεκίνησε το παραλήρημα με «βομβαρδισμό» από tweets – «Θα εξαγοράσω την Coca Cola για να ξαναβάλω κοκαΐνη μέσα»