Με ένα φεγγάρι τόσα χρόνια, την ώρα που οι άλλοι πλανήτες έχουν πάνω από δύο, είχε μπουχτίσει η Γη. Οπότε, το Σύμπαν αποφάσισε να ακούσει τις προσευχές της και να της στείλει ένα δεύτερο, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Από τις 29 Σεπτεμβρίου ως τις 25 Νοεμβρίου θα εμφανιστεί στον ουρανό ένας πολύ μικρότερος της Σελήνης δορυφόρος, ένας αστεροειδής που έχει μέγεθος 2 καμηλοπαρδάλεις (οι Αμερικάνοι δεν ψήνονται να έχουν νορμάλ μετρικό σύστημα), οπότε μάλλον δε θα επηρεάσει κάτι σε επίπεδο παλίρροιας, αλλά θα παραμείνει στην αγκάλη της Γης.

Αυτή η beta δοκιμή για τη Γη με ένα φεγγαράκι-μινιατούρα, μπορεί να μην προκαλέσει πλανητικές αλλαγές, αλλά επηρεάζει ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής μουσικής. Εμείς βρήκαμε τα τραγούδια εκείνα που καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα για 58 ημέρες και σας τα παρουσιάζουμε με τη νέα τους μορφή, σε πρώτη παγκόσμια αποκλειστικότητα!

Αντίο φεγγάρι, καλώς ορίσατε φεγγάρια

Φεγγάρια μου Χλωμά – Πασχάλης Τερζής

Ευτυχώς ο Πασχάλης Τερζής δεν τραγουδάει σε κάποια πίστα πια, ειδάλλως θα ήταν ζόρι να πρέπει να πει «φεγγάρια μου χλωμάαααα, φεγγάρια μου χλωμάαααα, φεγγάρια την αγάπη μου για πείτε μου πού θα βρωωωω»…

Τα Φεγγάρια Πάνω Θε’ Μου – Τόλης Βοσκόπουλος

Εδώ ο Τόλης Βοσκόπουλος, αν ζούσε, θα έπρεπε όχι μόνο να βάλει 2ο φεγγάρι, αλλά και 2ο Φάληρο στο τραγούδι. Α, ναι, 2 Φάληρα έχουμε, το Παλαιό και το Νέο. Οπότε βολεύει.

Φεγγάρια μου να ψάξετε να τον βρείτε – Νατάσσα Θεοδωρίδου

Πρόβλημα για τη Νατάσσα Θεοδωρίδου που θα πρέπει να αλλάξει την ερμηνεία της διότι προστίθενται συλλαβές στο τραγούδι και χαλάει το κόνσεπτ. Δηλαδή δεν τραγουδιέται πια στον ίδιο ρυθμό το «Φεγγάρια μου να ψάξετε να τον βρείτε και να του πείτε δεν θ’ αντέξω δεν θα ζήσω». Νατάσσα προσπάθησε να ηρεμήσεις, μην πάρεις ζάναξ σε παρακαλούμε Νατάσσα…ΜΗΗΗΗ!

Φεγγαράκια μου λαμπρά

Καταστράφηκε ένα παιδικό τραγούδι. Φεγγαράκια μου λαμπρά, φέξτε μου να περπατώ, γίνεται ο στίχος, χάνεται η ρίμα, δεν υπάρχει νόημα να είμαστε ακόμα ζωντανοί.

Πάρτα φεγγάρια και κάντα βέρες μου – Μαρινέλλα

Το τραγούδι λέγεται κανονικά «Γιατί φοβάσαι τη σιωπή;», αλλά ο συγκεκριμένος στίχος είναι η αρχή του ρεφρέν και αρκετοί το θυμούνται ως «Πάρτο φεγγάρι και κάντο βέρα μου». Τώρα με το 2ο όμως, η Μαρινέλλα θα πρέπει να αποκτήσει δύο αρραβωνιάρηδες, να της δώκει ο καθένας από ένα φεγγαράκι και να είναι δίγαμη. Κρίμα…

Φεγγάρια μάγια μου κάνατε – Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Θα σκωθεί από τον τάφο του ο Μπιθικώτσης να τα κάνει όλα όπα, που θα ακούει να τραγουδάνε «Φεγγάρια μάγια μου κάνατε και περπατώ και περπατώ στα ξένα».

Καινούργια μου φεγγάρια – Ρένα Κουμιώτη

Ρε διάστημα, ρε Σύμπαν, λίγο τσίπα δεν έχεις, λίγο ιερό και όσιο δηλαδής…Στέλνεις 2ο φεγγαράκι στη Γειούλα μας (υποκοριστικό του «Γη») και το τραγούδι της Κουμιώτη θα γίνει αχταρμάς. «Ανάψτε καινούργια μου φεγγάρια, φωτίστε το έρημο στενό, φέξτε για να ‘ρθει το παλικάρι, τα παλιά μεράκια μου ξεχνώωω». Πώς να τα ξεχάσουμε τα μεράκια που χάνετε ο τονισμός μωρέ;

Των Φεγγαριών Αναπνοές – Καίτη Γαρμπή

Η Καίτη Γαρμπή ίσως είναι και ευνοημένη, αφού οι συλλαβές ταιριάζουν, άρα δε χρειάζεται να αλλάξει κάτι στην ερμηνεία της. Απλά θα ‘χει πρόβλημα με το αμόρε, αφού μια αναπνοή από μια Σελήνη αντέχεται. Αλλά τώρα να πρέπει να τα βάλει με δύο αναπνοές από δύο φεγγάρια, ε είναι πέρα από τις ανθρώπινες δυνάμεις. Τι να κάνει η κοπέλα, να καταπιεί σπαθιά;

Πάμε μια βόλτα στα φεγγάρια – Φλέρυ Νταντωνάκη

Σε διπλό ταμπλό θα ήταν αναγκασμένη να βρεθεί η Φλέρυ Νταντωνάκη αν ζούσε, γιατί πια θα τραγουδούσε «Διώξτε την λύπη παλικάρια, πάμε μια βόλτα στα φεγγάρια», διότι με ένα παλικάρι, ρίμα με δύο φεγγάρια δεν βγαίνει.

Μην τον ρωτάς τον ουρανό

Η Τζένη Βάνου, αν ζούσε, θα έπρεπε να τραγουδήσει «Μην τον ρωτάς τον ουρανό, το σύννεφο και τα φεγγάρια» και μετά δεν θα υπήρχε καμία ρίμα, θα χανόταν όλη η μαγεία.

Αυτά που μένουν ίδια

Κάποια τραγούδια βέβαια ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους και είχαν μιλήσει για παραπάνω φεγγάρια, αλλά τότε κάποια ζώα δεν τους πιστεύανε. Τώρα θα πιστέψουν και τα ζώα.

Φεγγάρια Χάρτινα – Αντώνης Ρέμος

Οκ, Αντώνη κέρδισες, απλά άσε τα χάρτινα απ’ έξω, πλέον είναι δύο τα φεγγάρια, μην κρεμάς κι άλλα, δε μας παίρνει και για χάρτινα, θα σηκωθεί καμιά παλίρροια να μας πνίξει.

Ίσως φταίνε τα φεγγάρια – Ελένη Βιτάλη

Αν η Βιτάλη ένιωθε μοναξιά με μια Σελήνη και κάμποσα υποθετικά φεγγάρια που αναφέρει στο τραγούδι, τότε, τώρα με τα δύο, θα τον πιούμε από μοναξιά. Όχι άλλο σφυροκόπημα ρε σύμπαν, τι θα γίνει τώρα με τις αστρολογικές μας προβλέψεις; Θα ακούμε τη Βίκυ Παγιατάκη να μας λέει κάθε μέρα ότι δεν προβλέπεται καμία γνωριμία;

Δίδυμα Φεγγάρια – Μητροπάνος & Κανελλίδου

Ο Μητροπάνος δεν είναι εν ζωή, άρα πέφτει όλο το βάρος στην Αλέκα Κανελλίδου να δει μήπως δεν ταιριάζει πια η λέξη «δίδυμα», αφού το 2ο είναι μικρούλι, μινιατούρα, άρα δεν είναι δίδυμα, εκτός κι αν είναι διζυγωτικά.

Αυτός που είδε όραμα

Εδώ έχουμε μια και μοναδική περίπτωση, έναν οραματιστή του κόσμου που, δεν είναι τυχαίο, δεν θυμόμαστε για κάποιο άλλο τραγούδι. Μήπως τον φίμωσαν γιατί ήξερε πολλά; Μήπως ήταν χρονοταξιδιώτης ο Άρης Σαμολαδάς;

Χίλια Μέτρησα Φεγγάρια – Άρης Σαμολαδάς