Η απόφαση για έναν κάτοικο αστικού τοπίου να αφήσει πίσω του όλα τα urban χαρακτηριστικά για να πάει να ζήσει μερικές ημέρες σε ένα γραφικό χωριό, δεν πρέπει να λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία. Υπάρχουν κάποιες στιγμές στην καθημερινή ζωή που διαφέρουν πάρα πολύ με τη ζωή στην πόλη. Στιγμές στις οποίες ο μέσος αστός δεν είναι συνηθισμένος και δεν αντέχει εύκολα. Αυτές οι στιγμές έχουν να κάνουν με οσμές και θορύβους που απαντώνταν στα χωριά. Γι΄αυτό καλό είναι να γνωρίζει κάποιος όλες τις παραμέτρους. Το χωριό Ριμπαδεσέγια στην Ισπανία φροντίζει για την πλήρη ενημέρωση των τουριστών.

Η Ριμπαδεσέγια είναι ένα χωριό στα βόρεια της χώρας, βλέπει Ατλαντικό Ωκεανό, και βρίσκεται ανάμεσα στη Χιχόν και τη Σανταντέρ, στην περιφέρεια της Αστούριας. Η τοπική αρχή έχει δεχτεί φέτος το καλοκαίρι κάποια παράπονα από τουρίστες για τους θορύβους που περιβάλλουν το τοπίο, όπως το λάλημα των πετεινών, τα κουδουνάκια στις αγελάδες που βόσκουν, οι καμπάνες που χτυπούν και τα τρακτέρ που ακούγονται.

«Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια κυρία που τηλεφώνησε 3 ή 4 φορές για έναν κόκκορα που την ξυπνούσε στις 5 το πρωί. Μας είπε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι» λέει στη Guardian ο Ραμόν Κανάλ, δήμαρχος του χωριού των 5.700 κατοίκων στην Ισπανία.

Αυτή ήταν η τελευταία σε μια σειρά παραπονούμενων τουριστών και αυτό οδήγησε τον Κανάλ στην απόφαση να τοποθετήσει μια αφίσα στην είσοδο του χωριού, εμπνευσμένος από μια κίνηση που είχε κάνει γαλλικό χωριό πριν μερικά χρόνια. Στην αφίσα αναγράφονται όλες οι πιθανές ενοχλήσεις για έναν άνθρωπο της πόλης.

«Στο χωριό μας έχουμε καμπάνες που χτυπούν τακτικά, κόκκορες που τραγουδούν τα ξημερώματα, ζώα της φάρμας που ζουν τριγύρω και παράγουν θορύβους, γεωργικά τρακτέρ που δουλεύουν για να θερίσουν και κακοτράχαλους δρόμους. Αν δε μπορείτε να το αντέξετε αυτό, τότε μάλλον δεν είστε στο σωστό μέρος.

Αν πάλι είστε απ΄αυτούς που μπορούν να τα αποδεχτούν όλα αυτά, θα απολαύσετε τα υπέροχα γεωργικά προϊόντα μας και τα όμορφα τοπία της Ριμπαδεσέγια. Καλή διαμονή».

Αν λοιπόν είσαι όπως ο Λάζαρος από το Είσαι Το Ταίρι Μου, καλύτερα να μείνεις σε ένα αστικό τοπίο.

https://www.youtube.com/watch?v=3rfBP5EsDkM