Μπορεί οι Ταλιμπάν να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του ισλαμικού νόμου, που υποδεικνύει την κατάλληλη ένδυση για άνδρες και γυναίκες, ωστόσο μια φωτογραφία ενός «διαφορετικού» μαχητή έχει γίνει viral. Το σουρεάλ είναι ότι εμφανίστηκε με μοντέρνα ρούχα, με γυαλιά ηλίου, αθλητικά και καπέλα μπέιζμπολ που φέρουν την σημαία των Ταλιμπάν και κασκόλ στολισμένα αντί για ένα παραδοσιακό τουρμπάνι. Σαν ένας σύγχρονος χίπης, αλλά με όπλα.

Χαρακτηριστικό των Ταλιμπάν είναι οι γενειάδες τους και η σοβαρή αμφίεσή τους, με το παραδοσιακό φόρεμα και τα περιποιημένα γένια. Η νέα γενιά, όμως, οι «Ταλιμπάν 2.0» όπως τους αποκαλούν, έχουν υιοθετήσει τον τρόπο ντυσίματος της Δύσης, ακόμη κι αν καταδικάζουν την επιρροή της στη χώρα. Κάποιοι από τους μαχητές φαίνεται να είναι και ξυρισμένοι.

Εικόνες με τους ίδιους να εκφοβίζουν πολίτες σε σημεία της πόλης και τραγικές στιγμές από το αεροδρόμιο κάνουν εδώ και μέρες τον γύρο του διαδικτύου. Μέσα σε όλη τη φρίκη, κάποιοι στα social media παρατήρησαν την αλλαγή στην εμφάνισή τους και έσπευσαν να την σχολιάσουν. Τους τρολάρουν ως «πρωτοποριακά» θύματα της μόδας, λέγοντας ότι συνεργάζονται με σχεδιαστές μόδας – από τη Δύση- για να δημιουργήσουν αυτές τις νέες τους εμφανίσεις.

«Όταν έχεις να ανατρέψεις την κυβέρνηση στις 7 αλλά πρέπει να είσαι στο Woodstock στις 9» είπε ένας αστειυόμενος, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Πρόκειται για Ταλιμπάν ή για κάποιον που δραπέτευσε από μια avant-garde επίδειξη μόδας;». Όλα τα σχόλια σαφέστατα δεν γίνονται από θαυμασμό, αλλά αντίθετα οι χρήστες προσπαθούν να υπονομεύσουν την τρομοκρατία και όσα αυτή επιβάλλει.

Σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην πρωτεύουσα τις τελευταίες ημέρες, οι μαχητές φαίνεται να φορούν το παραδοσιακό shalwar kameez (ένα είδος φορέματος) σε φωτεινά και πολύχρωμα υφάσματα.  Σε μια φωτογραφία που κάνει το γύρο του Twitter, ένας μαχητής φαίνεται να φορά γυαλιά ηλίου αεροπόρου, με μια μπαντάνα δεμένη γύρω από το κεφάλι του και ένα πορτοκαλί φόρεμα.

Το ελληνικό Twitter δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη αυτή η αλλαγή στην εμφάνιση των νεαρών Ταλιμπάν, που φαίνεται σαν μια νέα στολή. «Στο Ταλιμπανιστάν έχουν καρναβάλι ή αυτό είναι ας πούμε το καθημερινό τους;;; », σχολίασε ένας. «Όταν δεν έχεις αποφάσισε αν θες να είσαι σαν χιπης ροκ σταρ ή σαν καραγκουνα θεία», είπε ένας άλλος χρήστης, ενώ ένας ακόμη αναφερόμενος στον νεαρό Ταλιμπάν με την γαλάζια μπαντάνα στο κεφάλι και το στρατιωτικό σακάκι, έγραψε: «Ο Ναπολέων Γιατηπάρτης».