Η πανδημία έχει πάει την ανθρώπινη σκέψη και εφευρετικότητα σε άλλο επίπεδο, καθώς νέες θεωρίες συνωμοσίας προκύπτουν κάθε μέρα μαζί με καινοτόμες ιδέες να γεννιούνται. Θα σκεφτόταν ποτέ κανείς να κάνει τατουάζ ένα υγειονομικό πάσο; Και όμως, όλα είναι πλέον πιθανά. Ένας 22χρονος Ιταλός, μάλλον υπέρμαχος του εμβολίου, «χτύπησε» στο μπράτσο του, το πιστοποιητικό εμβολιασμού του για να το έχει πάντα πάνω του.

Τώρα, αν θα του χρειαστεί εφόρου ζωής είναι άλλο θέμα, πάντως θα το έχει να του θυμίζει τις όμορφες στιγμές του lockdown και την εποχή του κορονοϊού. Μπορεί όταν θα τον ρωτάνε τα εγγόνια του να μην αποκαλύπτει την πραγματική του ερμηνεία και να την κρατά σαν επτασφράγιστο μυστικό – όπως συμβαίνει συχνά με τα κινέζικα σύμβολα-.

Ο Andrea Colonnetta, όπως ονομάζεται, είπε ότι δεν είχε σκεφτεί πολύ εκ των προτέρων πριν κάνει το τελευταίο του τατουάζ, αλλά αποφάσισε την πρακτική και επίκαιρη αυτή επιλογή μετά από συνομιλία με τον τατουατζή του, Gabriele Pellerone. «Σίγουρα είναι κάτι πρωτότυπο, μου αρέσει να είμαι διαφορετικός», δήλωσε στην εφημερίδα Corriere della Calabria η Colonnetta, από τη νότια πόλη Reggio Calabria.

Το κάτω μέρος του αριστερού βραχίονα του Colonnetta γέμισε από μαύρα τετραγωνάκια από τον κωδικό QR της επίσημης ιταλικής πράσινης κάρτας του. Ο Colonnetta, ο οποίος είχε λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου για τον κορωνοϊό, είπε ότι παρόλο που έχει λάβει μεγάλη προσοχή στο Instagram και το TikTok, οι γονείς του έπαθαν σοκ όταν το είδαν. Πάντως το τατουάζ λειτουργεί, αν λάβουμε σοβαρά υπόψιν ένα βίντεο που δημοσίευσε στο Tik Tok.

@gabrielepelleronerealGreen pass tatuato, scan al Mc. #tatuaggi #tatuatori #mcdonalds #mc #greenpass♬ suono originale – gabrielepellerone

Το ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ για τον Covid, απαιτείται στην Ιταλία από τις 6 Αυγούστου για να μπαίνει κανείς σε κινηματογράφους, μουσεία και κλειστούς αθλητικούς χώρους ή να τρώει σε εσωτερικούς χώρους σε εστιατόρια, κάτι που θα εφαρμοστεί και εδώ σύμφωνα με τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν λίαν συντόμως.