Σίγουρα το έχετε πάθει και εσείς όπως και εμείς. Συχνά ακούμε διάφορα φαγητά και ενδεχομένως να μην έχουμε ιδέα τι είναι και το μυαλό μας να πηγαίνει πάντα κάπου αλλού.

Πάμε να δούμε παρακάτω σε ποια φαγητά συνήθως την πατάμε και άλλα λέμε ενώ άλλα καταλαβαίνουμε.

Τα 5 φαγητά που μας λένε…ψέμματα!

Ψαρονέφρι: Από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά που πάντα νομίζουμε κάτι άλλο. Είναι το πιο τρυφερό και άπαχο κομμάτι του χοιρινού. Το παίρνουμε ή από το πίσω μέρος του ζώου εκεί που ο νεφρός ή από την μπροστινή μπριζόλα, γι αυτό και στα μικρά χοιρινά το δίνουμε συνήθως μαζί με την μπριζόλα γιατί είναι πάρα πολύ μικρό και λίγο για δοθεί μόνο του. Ωστόσο το μυαλό πολλών πάει πάντα στο νεφρό του ψαριού.

Κρόκος Κοζάνης: Ο κρόκος Κοζάνης ΠΟΠ, ή ελληνικό σαφράν (ζαφορά), είναι γνωστός για την εξαιρετική του ποιότητα, το ζωηρό του χρώμα και την έντονη γεύση του. Έχει διάφορες χρήσεις, και η συγκομιδή, η ξήρανση και η συσκευασία του γίνεται σύμφωνα με ειδική μέθοδο που χρονολογείται από την αρχαιότητα. Το δικό μας μυαλό πάει πάντα στον κρόκο του αυγού, αλλά εδώ μιλάμε για μπαχαρικό.

Αυγοτάραχο: Το αυγοτάραχο είναι στην ουσία τα αυγά του κέφαλου, της «μπάφας» όπως την αποκαλούν στην περιοχή, τα οποία οι ντόπιοι επεξεργάζονται με αλάτι και στη συνέχεια τα εμβαπτίζουν μέσα σε κερί, για να διατηρηθούν αναλλοίωτα. Το αυγοτάραχο αναφέρεται ως το χαβιάρι της Ελλάδας. Εμείς πάντως σκεφτόμαστε το αυγό, δεν θα σας πούμε ψέματα. Βασικά σκεφτόμαστε ένα πολύ ταραγμένο αυγό, μελάτο, που ο κρόκος του πάει πέρα δώθε.

Ποντίκι: Είναι κρέας χωρίς λίπος, με πολύ κολλαγόνο, ιδανικό για βραστό, σούπες, ψητό κατσαρόλας, λεμονάτο. Ουρά: ολόκληρη ή σε κομμάτια. Είναι οικονομική και χρειάζεται σιγανό και πολύωρο μαγείρεμα. Ιδανικά γίνεται κοκκινιστή ή κρασάτη. Ωστόσο εμείς σκεφτόμαστε το αγαπημένο μας ποντικάκι. Όχι την πάστα, αυτό που είναι στους υπονόμους.

Κωλοχτύπα: Είναι η ελληνική καθημερινή ονομασία του αστακοειδούς scyllarides latus, η οποία προκύπτει από το ότι το ζωντανό αυτό κινείται χτυπώντας πάνω κάτω την ουρά του. Παρότι η λέξη ακούγεται και είναι επαρκώς σλανγκ, δεν απαντάται σε αμιγώς σλανγκική χρήση. Τώρα εμείς δεν μπορούμε να σας πούμε τι σκεφτόμαστε.

Photo Credits: Shutterstock